Krimpris til Alexandra Beverfjord

Nå skriver Dagblad-redaktøren på oppfølgeren. Den blir enda mer overnaturlig.

DEBUTANTPRIS: Alexandra Beverfjord fikk Maurits Hansen-prisen «Nytt Blod» for sin krimdebut «Kretsen» i kveld. Nå jobber Dagblad-redaktøren med oppfølgeren. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
DEBUTANTPRIS: Alexandra Beverfjord fikk Maurits Hansen-prisen «Nytt Blod» for sin krimdebut «Kretsen» i kveld. Nå jobber Dagblad-redaktøren med oppfølgeren. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Alexandra Beverfjord ble i kveld tildelt Maurits Hansen-prisen «Nytt blod» under Kongsberg krimfestival. Beverfjord debuterte med krimromanen «Kretsen» i 2010.

«Juryen fremhever romanen som en troverdig og velfundert krim basert på realistiske personkarakteristikker og inngående kjennskap til miljøene som skildres,» heter det i begrunnelsen.

Selv er Beverfjord strålende fornøyd med å bli tildelt prisen.

- Det utrolig gøy. Jeg setter også pris på juryens begrunnelse og det de sier om troverdige karakterer. Det å skape troverdige hovedpersoner og miljøer tror jeg er noe av det mest krevende ved å skrive krim, sier hun.

Skriver oppfølger om natta «Kretsen» har foreløpig et opplag på 8000 eksemplarer. Hovedpersonene Joakim og Agnes jobber som journalister i Nyhetsavisen. Selv har Beverfjord til daglig en krevende jobb som nyhetsredaktør i Dagbladet.

Samtidig jobber hun for tida med det hun beskriver som «den vanskelige andreboka.

Beverfjord har selv ikke noe godt svar på når hun får tid til å skrive på oppfølgeren.

- Først og fremst er det veldig lystbetont for meg å skrive. Siden det er en hobby, oppleves det heller ikke som jobb. Da er det lettere å finne tidslommer. Jeg liker best å skrive når andre sover, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer