DEBUTANTPRIS: Alexandra Beverfjord fikk Maurits Hansen-prisen «Nytt Blod» for sin krimdebut «Kretsen» i kveld. Nå jobber Dagblad-redaktøren med oppfølgeren. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
DEBUTANTPRIS: Alexandra Beverfjord fikk Maurits Hansen-prisen «Nytt Blod» for sin krimdebut «Kretsen» i kveld. Nå jobber Dagblad-redaktøren med oppfølgeren. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Krimpris til Alexandra Beverfjord

Nå skriver Dagblad-redaktøren på oppfølgeren. Den blir enda mer overnaturlig.

(Dagbladet): Alexandra Beverfjord ble i kveld tildelt Maurits Hansen-prisen «Nytt blod» under Kongsberg krimfestival. Beverfjord debuterte med krimromanen «Kretsen» i 2010.

«Juryen fremhever romanen som en troverdig og velfundert krim basert på realistiske personkarakteristikker og inngående kjennskap til miljøene som skildres,» heter det i begrunnelsen.

Selv er Beverfjord strålende fornøyd med å bli tildelt prisen.

- Det utrolig gøy. Jeg setter også pris på juryens begrunnelse og det de sier om troverdige karakterer. Det å skape troverdige hovedpersoner og miljøer tror jeg er noe av det mest krevende ved å skrive krim, sier hun.

Skriver oppfølger om natta «Kretsen» har foreløpig et opplag på 8000 eksemplarer. Hovedpersonene Joakim og Agnes jobber som journalister i Nyhetsavisen. Selv har Beverfjord til daglig en krevende jobb som nyhetsredaktør i Dagbladet.

Samtidig jobber hun for tida med det hun beskriver som «den vanskelige andreboka.

Beverfjord har selv ikke noe godt svar på når hun får tid til å skrive på oppfølgeren.

- Først og fremst er det veldig lystbetont for meg å skrive. Siden det er en hobby, oppleves det heller ikke som jobb. Da er det lettere å finne tidslommer. Jeg liker best å skrive når andre sover, sier hun.

Mer overnaturlig Beverfjords skjønnlitterære debut fikk god mottakelse blant flere kritikere. Også oppfølgeren handler om hovedpersonene Joakim og Agnes.

I tillegg kommer det overnaturlige elementet fra «Kretsen» enda tydeligere fram, avslører forfatteren.

- Jeg tror ikke på disse tingene selv. Men jeg synes troen på det vi ikke har kontroll på er en utrolig fascinerende dimensjon. Det er ingen tvil om at det er et fenomen som står sterkt, sier Beverfjord.