Kringkastingsrådet «frikjenner» Skavlans intervju med Åkesson

Men et mindretall ville kritisere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter en lang diskusjon er det klart at et flertall i Kringkastingsrådet motsetter seg en uttalelse med kritikk til Fredrik Skavlan og hans intervju med Sverigedemokratenes partileder Jimmie Åkesson i tv-programmet «Skavlan» fredag 27. mars.

Slik lyder Kringkastingsrådets uttalelse, som fikk ti stemmer:

«Kringkastingsrådet registrerer at det har fremkommet både ris og ros under debatten om Fredrik Skavlans intervju med partileder Jimmie Åkesson 27. mars. Rådets medlemmer ønsket ikke å avgi en særskilt uttalelse om innslaget, men viser til rådets debatt og forutsetter at også de kritiske synspunktene som framkom under debatten tas til etterretning av NRKs ledelse og redaksjonen som produserer Skavlan-programmene.»

Tre ville kritisere En uttalelse som er kritisk til Skavlan-intervjuet og sier at det forskjellsbehandler Åkesson, ved at andre politikere ikke møtes av den samme kritiske utspørringen, fikk bare tilslutning av tre rådmedlemmer: Elin Ørjaseter, Kjersti Thorbjørnsrud og Finn Egil Holm.

Et rådsmedlem - tidligere avisredaktør Thor Bjarne Bore - stemte ikke for noen av uttalelsene, med den prinsipielle begrunnelse at kringkastingsrådet ikke bør avgi uttalelser om enkeltprogrammer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer