Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kringkastingsrådet inn i satiredebatten: - NRKs satire er venstrevridd

Vil bygge opp «satiremiljø med ståsted på høyresiden».

VENSTREVRIDD?: Kringkastingssjefen skal ha fortalt Kringkastingsrådet at «Nytt på nytt» har flere gjester fra høyresiden enn venstresiden. Foto: NRK
VENSTREVRIDD?: Kringkastingssjefen skal ha fortalt Kringkastingsrådet at «Nytt på nytt» har flere gjester fra høyresiden enn venstresiden. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kringkastingsrådet uttaler i dag at de mener NRKs satire har en venstrevridd slagside, melder rikskringkastingen på egen nettavis.

Rådet ber også om at NRK «bygger opp et satiremiljø med ståsted på høyresiden», opplyses det i artikkelen.

Særlig NRK P2-programmet Salongen har blitt mye omtalt for sin satire de siste ukene.


Forskningsleder ved Nobel-instituttet, Asle Toje, følte seg sjikanert etter et innslag der Salongen klippet i hans uttalelser gitt til Dagsnytt 18.

Toje og flere andre samfunsdebattanter på høyresiden meldte i etterkant at de ikke vil stille opp for NRK.

- Ressurser til å bygge opp miljø Dette er rådets fulle uttalelse, gjengitt på NRK.no:

«På sitt møte 15. oktober 2015 drøftet Kringkastingsrådet flere klager på satireprogrammet Salongen, som en av innlederne mente seg misbrukt i. Noen av medlemmene var enige med ham i dette.


Det var bred enighet om at det er bra at NRK satser på satire. De fleste mente også at satiren må være fri, og at det ligger i ytringsformens natur at den noen ganger går for langt. Til gjengjeld er det ofte slik at når satiren «bommer», slår den tilbake mot avsenderen. Et samlet råd påpekte likevel det uheldige i at satiresjangeren i NRK generelt har en slagside.

NRK er en av de få aktørene i Norge som har kompetanse og ressurser nok til å bygge opp et satiremiljø med ståsted på høyresiden, i tillegg til den nåværende satire med ståsted på venstresiden. Ved å prøve å bygge opp noe slikt, kan NRK gi et viktig bidrag til større mangfold i humor-Norge.»

Uttalelsen har skapt spontante reaksjoner på sosiale medier, der mange mener utspillet selv gjør jobben som satire.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!