Kringkastingsrådet roser Åpen Post

Kringkastingsrådet deler ikke kritikken som er kommet mot programposten Åpen Post. Nå lover Einar Førde sine unge medarbeidere penger til flere programmer til høsten.

Noen små formaninger hadde rådets medlemmer likevel til programlederne Harald Eia og Bård Tufte Johansen: De bør i større grad vurdere virkemidlene som brukes i programmet og den store makten fjernsynet har. Noen etterlyste også hensikten med programmet, uten å få noe klart svar.

Får mer penger

Kringkastingssjef Einar Førde var også såre fornøyd med sine unge medarbeidere og lovet dem penger til flere programmer til høsten.

Om det blir noe av, vil tiden vise.

- Det er smigrende å få både penger og ros, men vi får ta en diskusjon og tenke på det, vi er jo småbarnsforeldre også, sa Eia til NTB etter rådsmøtet.

Mange reaksjoner

Tufte Johansen og Eia satt begge på «tiltalebenken» i Kringkastingsrådet torsdag, og innrømmet at de nok hadde vært litt nervøse på forhånd.

- Jeg trodde de levde i en slags lærerverden, sa Eia, som var svært fornøyd med behandlingen i rådet.

NRK og medlemmene av Kringkastingsrådet har fått mange spontane reaksjoner på programmet som gutta fra «Lille lørdag» står bak. De fleste reaksjonene har vært positive, men det stikkes ikke under en stol at det har vært en del negative uttalelser både fra pressefolk, privatpersoner og organisasjoner. Kritikken går særlig mot uthenging av enkeltpersoner, som musikeren Finn Kalvik og to navngitte skøyteløpere, og folk med psykiske problemer. Sistnevnte i form av den narkomane figuren Jarle.

Er med på spøken

- Vi hadde ikke gjort det hvis Kalvik var en stakkar som det var gått ille med, hevdet Tufte Johansen, som kunne berolige rådet med at Kalvik selv, etter å ha fulgt med i programmene, tok Finn Kalvik-nyhetene humoristisk.

Bare ett av rådsmedlemmene, Lars Velsand, innrømmet at han ikke ler av programmet.

- Meg treffer det ikke, sa han, og la til at det ikke alltid er lett å oppdage grensene mellom ironi og uthenging.

(NTB)

ROSES: Bård Tufte Johansen og Harald Eias kan glede seg over støtte fra uventet hold. Kringkastingsrådet mener «Åpen Post» er nyskapende og morsomt.