Statsbudsjettet - NRK-lisensen

Kringkastingssjefen raser mot lisensforslag: - Vil åpenbart få konsekvenser for tilbudet til publikum og antall ansatte

Regjeringen fryser NRK-lisensen. 

SKUFFET: Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen er skuffet over at NRK-lisensen fryses. Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
SKUFFET: Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen er skuffet over at NRK-lisensen fryses. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg er svært overrasket, særlig siden Stortinget i mars ga et tydelig styringssignal om at NRK burde bli kompensert for pris og lønnsvekst, sier Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen til Dagbladet etter at regjeringens forslag til statsbudsjett ble lagt fram i dag.

I fjor fikk NRK innvilget en lisensøkning på 25 kr per lisens, rundt en tredel av det de ba om. I år har kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen bedt om en økning på 30 kroner i sitt årlige lisensbrev.

- Jeg har ikke drevet med noen form for overbud, men trengte 30 kroner for å videreføre tilbudet vårt. I ønsket om 30 kroner lå det allerede planer om en effektivisering, som øker med nyheten om at de 30 kronene ikke kommer, sier Eriksen til Dagbladet.

Fryser lisensnivået

For dagens budsjett viser at regjeringa ikke vil heve lisensnivået.

Dermed blir neste års lisens, som i år, på kr 2577, pluss 10 prosent moms, hvis det foreslåtte statsbudsjettet vedtas.

Kringskastingssjefen varsler at dagens forslag vil få store konsekvenser for NRK-driften om det blir stående.

- Det er helt åpenbart at det får konsekvenser for både tilbudet til publikum og antall ansatte, sier han, men mener det er tidlig å si noe konkret om hvor stor nedbemanning en frys av lisensen føre til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer