Kringlebotn i 2000

Stjernesopran Solveig Kringlebotn er superaktuell i august, med konserter på kammermusikkfestivalene i Stavanger og Oslo. Men i år 2000 tar det av for alvor.

Da skal hun synge hovedrollen i «Den flygende hollender» på nyoppussede Covent Garden i London.

- Jeg gleder meg veldig. År 2000 blir det viktigste i min karriere så langt. Det er første gang jeg synger Wagner, så jeg bryter en ny barriere her, smiler hun med skrekkblandet fryd.
Hun er allerede fullbooket ut år 2001. Etter Covent Garden debuterer hun på Metropolitan-operaen i New York, som Dona Elvira i Mozarts «Don Juan».

Deretter står samme rolle på Operaen i Paris på det hektiske programmet, samt en turné med anerkjente Israel Philharmonic.

Mozart-spesialist

Ektemannen Bjørnar Borlaug har tatt seg et sabbatsår for å følge sin etterspurte kone og parets to små sønner rundt om i verden. I sommer har familien pendlet mellom Drøbak, Zürich og München.

Mozart står også på tapetet her hjemme, først på kammermusikkfestivalen i Stavanger 7. til 16. august og så på kammermusikkfestivalen i Oslo 14. til 22. august.

- Jeg har aldri deltatt på kammermusikkfestival før. Det blir ekstra spennende, som en slags workshop, sier hun.

Norsk

Spesielt ser hun fram til urframføringen av «Solarljod» av Wolfgang Plagge i Aulaen i Oslo.

Ved siden av Mozart har Kringlebotn en forkjærlighet for det norske.

- Det er ikke så mange toppsangere i Norden. En av mine viktigste oppgaver er å bringe nordisk musikk ut i verden.

Det får hun sjansen til med sin nye solo-CD, som slippes i midten av august. Her synger hun musikk fra de fire nordiske land: Grieg fra Norge, Ture Rangström fra Sverige, Sibelius fra Finland og Carl Nielsen fra Danmark.