POPULÆRT: NRK-serien SKAM har for lengst tatt landet med storm. Serien er elsket av folk i alle aldre og i slutten av mars ble det bekreftet at det kommer enda en sesong av serien. Avbildet er karakteren Noora. Foto: NRK
POPULÆRT: NRK-serien SKAM har for lengst tatt landet med storm. Serien er elsket av folk i alle aldre og i slutten av mars ble det bekreftet at det kommer enda en sesong av serien. Avbildet er karakteren Noora. Foto: NRKVis mer

Kripos med hyllest til «Skam»-Noora: - Way to go!

Får applaus.

(Dagbladet): ADVARSEL: SPOILER! Hvis du ikke har sett det siste av «Skam» bør du ikke lese videre.

På Facebook-siden Politiets nettpatrulje - Kripos hylles «Skam»-Noora for sin opptreden i klippet hvor hun gir Nikolai en real leksjon i Norges lover.

«Way to go, Noora! Hverken skjenking av mindreårige eller trusler er greit.», heter det blant annet i Facebook-posten fra Kripos.

Tatt landet med storm Facebook-meldingen viser til fredagens episode, hvor Noora møter Williams storebror, Nikolai, i et forsøk på å få svar om hun virkelig ble voldtatt av ham.

I samtalen viser Noora til flere paragrafer i straffeloven. 

«Noora henviser til den gamle straffeloven når det gjelder nakenbildene av henne, men det Niko har gjort er fortsatt straffbart, og bestemmelsen finner vi i straffelovens §311.», skriver Kripos. 

- Vi vil gi honnør og rose serien for at de tar opp dette temaet. Vi vet at serien treffer mange unge som også er i vår målgruppe. Og det er i denne målgruppen de fleste festvoldtekter skjer, sier Ann Kristin Grosberghaugen, leder av voldtekstseksjonen på Kripos.   

Overfor Dagbladet forklarer hun at Kripos har egne kampanjer, men at de nå opplever å få drahjelp av NRK og «Skam».

- Det er veldig bra at NRK gjør dette, da det kanskje kan være med på å åpne øyene til unge og få dem til å forstå at de må ta kontakt med overgrepssenter eller lege hvis de opplever slike ting. Jo fortere, jo bedre. Dette må de gjøre for å sikre spor, og for å bli ivaretatt. Dette er helt uavhengig om man vil anmelde saken eller ikke, sier hun. 

NRK-serien SKAM har for lengst tatt landet med storm.

Serien er elsket av folk i alle aldre og i slutten av mars ble det bekreftet at det kommer enda en sesong av serien. «Skam» er det mest sette programmet på NRKs nettspiller gjennom tidende. Sesong har allerede blitt sett av over 80 000 på nett.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram