Krise på bygda

Levi Henriksen har skrevet nok ei bok fra det fiktive bygdesamfunnet Skogli. Men de kriserammede mennene hans er fortsatt verken særlig engasjerende eller interessante.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les ukas bokanmeldelser.

BOK: «Simon Smidesang begynte med å rygge baklengs ut av livet sitt. Da han haltet over grusen bort fra huset, var det med en plutselig erkjennelse av at han var ferdig med alt han hadde vært». Slik introduserer den produktive Levi Henriksen hovedpersonen i sin tredje roman, «Like østenfor regnet».

Den snart 40 år gamle Smidesang har tidligere vunnet pris for sin innsats som journalist i hovedstaden, men har nå brutt med sitt gamle liv og flyttet tilbake til bygda der han har sine aner, Skogli like ved Kongsvinger, tatt arbeid som småstedets landpostbud og tilsynelatende funnet en slags fred.

«Han hørte til her i det langsomme. Dagene som brukte tid på å gå seg til. Blikket som fikk fritt leide over de nysådde jordene som lå rullet ut nedover mot bygda», ifølge fortelleren. I «Like østenfor regnet» vender dermed Henriksen tilbake til landskapet novellene hans og debutromanen «Snø vil falle over snø som har falt» foregikk i, etter at hovedpersonen i «Babylon Badlands», forfatterens forrige roman, forlot Skogli til fordel for USA. Adam Edenstam, som han het, viser seg å være fetter av Simon Smidesang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.