Krise

LONDON/OSLO (Dagbladet): The Verve er på oppløsningens rand etter at låtskriveren og gitaristen Nick McCabe har forlatt gruppa. Bakgrunnen for problemene er en heftig krangel mellom Nick McCabe og sangeren Richard Ashcroft.

De populære britene har offisielt vært plaget av mye sykdom under sommerens turné. Bandet skulle også opptre på svenskenes Hultfredsfestival, men som så mange andre ganger i sommer måtte de avlyse konserten. Bandet begrunnet avlysningen med sykdom.

Det har lenge virket som om bandet sliter med en langt alvorligere krise enn bakterier og virus.

Kranglet - og pakket

I går kom også pressemeldingen fra bandets plateselskap, Virgin, som bekrefter krisen: «Nick McCabe, gitarist i The Verve, vil ikke turnere med resten av bandet mer i år.»

Årsaken er blant annet et heftig verbalt basketak mellom gitaristen Nick McCabe og sangeren Richard Ashcroft. Under den pågående turneen i USA havnet de to i tottene på hverandre i helga. De to er klart uenige om gruppas framtid, og kunne på ingen måte bli enige om kursen.

Ifølge The Sun endte dette med at Nick McCabe bestemte seg for å pakke kofferten og forsvinne fra de fire andre.

Det samme skjedde også i 1995. Også den gang hadde McCabe og Ashcroft en heftig krangel, og McCabe forsvant ut døra. Nick McCabe snakket ikke da med resten av bandet på 18 måneder. Til slutt ba Richard Ashcroft om godt vær, og Nick McCabe valgte å tilgi.

Stress

Ifølge britiske aviser jobber plateselskapet for å holde bandet sammen. Det hevdes at Nick McCabe har følt det enorme presset som en turné medfører, og at han trengte en liten pause. Det understrekes fra alle mulige hold i plateselskapet at bandet ikke skal splittes.

Men det er ikke et fullt band somgjennomfører USA-turneen. Det er komp-gitaristen Simon Tong som skal fylle tomrommet etter McCabe.

NÆR OPPLØSNING? Gitarist Nick McCabe vil ikke spiller mer sammen med Verve i år.