Krisepakke med visjoner

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KRISEPAKKA: I en kronikk 27. januar kritiserer Siv Jensen og Ketil Solvik Olsen regjeringens tiltakspakke for å være uten visjoner.

Leser man kronikken, er det imidlertid en kritikk av energipolitikken generelt. Det er toner jeg har hørt før. De unngår imidlertid å nevne at denne Regjeringen har hatt en større satsing på fornybar energi og energieffektivisering enn noen annen regjering. Vi har allerede doblet satsingen, til 1,5 milliarder kroner, siden 2005. Og nå, i en situasjon med lavkonjunktur, satser vi ytterligere 1,2 milliarder kroner på klima- og miljøtiltak.

Vi utnytter situasjonen til å legge til rette for rehabilitering og nybygging av offentlige bygg. Vi sikrer at kommunene kan bygge skoler og kulturhus, men bruke minst mulig energi. Videre vil vi bidra til at industrien utnytter situasjonen til å ruste opp sine anlegg for å sikre en mer energieffektiv drift i framtida.

Vi utnytter situasjonen til å bygge mer fjernvarme. De store byene har allerede etablert fjernvarmeanlegg, og disse skal nå utvikles til å dekke større områder. Nå står de mindre byene og bygder i tur. Vi har en serie med prosjekter som nå skal realiseres. Vi bygger også lokale varmesentraler basert på fornybar energi. Vi vil ha bort oljefyrer og redusere klimagassutslippene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer