DEBATT

Coronaviruset:

Krisepakken til noen av de hardest rammede gjenstår

Mange barn og unge lever i hjem med vold og omsorgssvikt. Når skoler, barnehager og fritidstilbud holder stengt, har de mistet sitt fristed. For mange har vondt nå blitt til mye verre.

DE MEST SÅRBARE: Når samfunnet er i «lockdown» er det ikke lenger noen som spør etter de barna som ikke dukker opp i barnehagen, eller de som mangler ute i gata, skriver innsenderen. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
DE MEST SÅRBARE: Når samfunnet er i «lockdown» er det ikke lenger noen som spør etter de barna som ikke dukker opp i barnehagen, eller de som mangler ute i gata, skriver innsenderen. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Tiltakene staten har satt inn er viktige for å stoppe coronasmitten, men konsekvensene er store. Ikke bare i et samfunnsøkonomisk perspektiv, men for tilværelsen til de mange som fra før av hadde en vanskelig hjemmesituasjon.

Når regnskapet til slutt skal gjøres opp, er faren stor for at det er de mest sårbare i samfunnet vårt som har måtte betale den høyeste prisen.

Hjelpetjenestene melder om stor økning i henvendelser under koronakrisen. Kirkens SOS besvarer nå daglig rundt 200 samtaler mer enn normalt, skriver Fædrelandsvennen. Røde Kors sitt tilbud til unge; Kors på halsen, utvidet lørdag åpningstidene sine på grunn av den store pågangen.

Familievold er et av våre største samfunnsproblem. En fersk forskningsrapport fra Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress, viser at en av 20 barn har opplevd alvorlig fysisk vold i hjemmet, som å bli sparket, slått med en hard gjenstand eller å bli banket opp. Langvarig isolasjon av familier som er preget av vold, overgrep eller omsorgssvikt vil ramme mange av barna hardt. At hjelpetjenestene utvider sine åpningstider og telefontilbud er både viktig og bra. Men mange telefoner vil aldri komme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer