KRISETILTAK:  Tradisjonelt er søndag fridag i Norge, 46 000 av oss jobber likevel i Brustadbuer, kiosker og på bensinstasjoner, skriver Handel og Kontor og legger fram et krisetiltak til de som er for søndagsåpne butikker. Foto: Dagbladet
KRISETILTAK: Tradisjonelt er søndag fridag i Norge, 46 000 av oss jobber likevel i Brustadbuer, kiosker og på bensinstasjoner, skriver Handel og Kontor og legger fram et krisetiltak til de som er for søndagsåpne butikker. Foto: DagbladetVis mer

Krisetiltak for søndagshandelavhengige

Kan ikke alle de som er for søndagsåpne butikker gjøre søndag til deres faste arbeidsdag?

Meninger

370 000 arbeider innen varehandel i Norge. Tradisjonelt er søndag fridag, 46 000 av oss jobber likevel i Brustadbuer, kiosker og på bensinstasjoner. Det finnes noen få, hovedsakelig ivrige medlemmer av FrP, Høyre og Venstre, som ikke synes at dagens regler er nok.

Siden det store flertallet ikke ønsker å flytte enda mer av arbeidet vårt fra uka til søndag, så foreslår vi derfor en særordning for tilhengere av søndagsåpne butikker. Siden dere er i mindretall, kan dere ikke gjøre søndag til deres faste arbeidsdag?

Så kan dere få fri en annen ukedag hvor vi kan stå til deres disposisjon - med butikksjefer som er ansvarlig for bemanningen, farmasøyter på apotekene, fagarbeidere i ferskvaredisken, frisører, servitører, vektere og alt annet som trengs for å holde åpne kjøpesenter. Slik kan vi bevare søndagen som annerledesdag for fellesskapet.