Kristen-aktivister tvinger Schau i kne

Annonsørene rømmer fra «De 7 dødssyndene».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Expert, Maxbo og Opplysningen 1881 har allerede trukket annonser fra Kristopher Schaus humorprogram «De 7 dødssyndene», og flere kan følge.

Det var den kristne avisa Norge i Dag som startet aksjonen, der de truer med å boikotte varer produsert av leverandører som annonserer på TV 2 rundt Schau-programmet. Det har åpenbart fungert.

- Vår beslutning om å trekke annonser fra «Dødssyndene» er gjort ut fra at vi har fått en rekke kundehenvendelser mot dette programmet. Vi ønsker ikke å støte fra oss noen kunder, sier Experts markeds- og kommunikasjonsdirektør Trond Bentestuen til Dagbladet.no.

- Betal dritten selv

Assisterende redaktør Bjarte Ystebø i Norge i dag vil ikke si at aksjonen innebærer at et lite kristent mindretall forsøker seg på sniksensur.

På sine nettsider har avisa lagt ut kontaktinformasjon til direktører og markedsansvarlige hos bedrifter som annonserer rundt programmet, med oppfordring til leserne om å ringe og klage.

- Vi er for frihet i eteren, vi. Men vi forbeholder oss retten til å ville boikotte søppel-tv. TV 2 får betale dritten sin selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer