Forum Bergen

Kristen-bråk i Bergen: - Ført bak lyset

Bergens nye kulturscene «er blitt et fyrtårn for Guds rike», ble det sagt da snoren ble klippet. Nå murres det i byens kulturmiljø.

SA NEI: Bergen-artist John Olav Nilsen fikk en følelse av å bli ført bak lyset og ville ikke spille på Forum Scene. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SA NEI: Bergen-artist John Olav Nilsen fikk en følelse av å bli ført bak lyset og ville ikke spille på Forum Scene. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Forum Scene et interessant eksperiment: Huset skal både fungere som scene for rockens raddiser og kristenlivets mest konservative, samtidig. Ikke rart det blir gnisninger, skriver kulturredaktør i Bergens Tidende, Frode Bjerkestrand, i en kommentar.

To band trakk seg fra den tre dager lange gjenåpningen av det ærverdige Forum-bygget i Bergen forrige uke, og SV, MDG og Rødt boikottet en politisk debatt i lokalene. At artister og politikere ikke vil stille ved Bergens nye storscene skyldes byggets gamle og nye eierhistorikk.

Artist John Olav Nilsen endte med å avlyse spillejobben noen få timer før avtalt spilletid sist torsdag. Ifølge Facebook-uttalelsen fordi «deres og våre holdninger til kultur i tango med religion er ikke forenlig».

- John Olav avlyste fordi han fikk en følelse av å bli ført bak lyset. Det ble bedyret sterkt overfor oss at arrangementet og arrangørs tilknytning til Forum var helt sekulært, men da det nærmet seg fikk han en snikende fornemmelse om at det ikke stemmer likevel. Når alt kom til alt sto de nye eierne og håndhilste på gjestene under åpningen, sier manager Sigve Prestnes til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer