Kristen-raseri mot Torsdagsklubben

«De hånte en kristen, kvinnelig politiker som står på Bibelens grunn», raser Anita Apelthun Sæles redaktørmann mot Torsdagsklubben.

Anita Apelthun Sæles (KrF) kristne redaktørmann, Finn Jarle Sæle, likte dårlig behandlingen kona fikk i sesongpremieren av Torsdagsklubben. I programmet ble kona utsatt for flere sleivspark fra programlederne om hennes mer eller mindre vellykkede og svært så omtalte slankekurer.

I en lederartikkel med overskriften «Fy, Otto Jespersen» i den kristne ukeavisa «Norge I DAG», tar redaktør Sæle et oppgjør med den moderne humoren på TV generelt, og med Torsdagsklubben spesielt, skriver Bergensavisen (BA).

«De hånte en kristen, kvinnelig politiker som står på Bibelens grunn. Det er viktig for mobberne i humoravdelingen å rydde vekk det siste som finnes av kristne verdier som holder igjen», skriver Sæle, ifølge BA.

Den kristne redaktøren skriver videre: «Skittkasting eller sverting brukes systematisk av en kulturradikal elite i media med bakgrunn i den stalinistiske venstreside, for å bryte ned samfunnets verdier.»

Sæle flesker spesielt til mot Otto Jespersen: «Folk som er fødte feiginger, driver alltid og mobber andre. Otto Jespersen er kanskje den verste mobber Norge har hatt», skriver Sæle, som også reagerer sterkt på Jespersens brenning av det amerikanske flagget.

Informasjonssjef i TV 2, Geir Mikalsen, tar imidlertid kritikken fra Sæle med tilsynelatende knusende ro.

- Det Finn Jarle Sæle ikke har forstått, er at Torsdagsklubben er et humorprogram. Han tror rett og slett det som blir sagt og gjort er ramme alvor, sier Mikalsen til BA.

Les mer hos BA:

<B>REDAKTØR FINN JARLE SÆLE</B> likte dårlig at...<BR>
<B>...TORSDAGSKLUBBEN</B> harselerte med de mange og fyldig omtalte slankekurene til redaktørens kone...<BR>
<B>...ANITA APELTHUN SÆLE.</B><BR><BR>Alle foto: SCANPIX