Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kristen-thriller til topps

Millenniumsfeberen er ikke over. På bestselgerlista til New York Times nådde en kristen, apokalyptisk spenningsbok førsteplassen denne helga.

Mange spådde at apokalyptiske visjoner i bøker og på film ville få stor suksess i forbindelse med årtusenskiftet, men dette har ikke gitt seg utslag på salgsstatistikkene for bøker før nå.

To millioner solgte

Boka «The Indwelling», bok nummer sju i serien «Left Behind», ligger nå på salgstoppen i USA. Her settes de fleste krefter fra Johannes' Åpenbaring i sving.

Spenningsromanen kom ut 23. mai, og er allerede solgt i nesten to millioner eksemplarer.

I tillegg til apokalypse-momentet, mener New York Times at suksessen kan skyldes likheten med en alminnelig spenningsbok, som vanligvis oppnår høye salgstall.

FN-leder er antikrist

I boka opplever helten, piloten Rayford Steele, å bli mistenkt for drapet på FNs tidligere generalsekretær Nicolae Carpathia - som viser seg å være antikrist. Forfatterne Tim F. LaHaye og Jerry B. Jenkins har en fortid som vekkelsespredikanter, og beretningen om helten Steele er hele tiden spekket med bibelske referanser.

Vekkelses-turné

Forfatterne har nettopp avsluttet en lanseringsturné til universitetsbyer over hele USA. New York Times' journalist i Wheaton, Illinois forteller at forfatternes presentasjon av boka snarere minnet om et vekkelsesmøte. Sittende i dype, sorte skinnsofaer forkynte forfatterne om bokas budskap, akkompagnert av suggererende bakgrunnsmusikk på en scene som lå badet i cyklamen-lilla lys.

LaHaye har dessuten sin egen tolkning av Åpenbaringen: 144 000 jøder må omvendes til kristendommen før Jesu gjenkomst kan finne sted.

Mer om boka, serien og forfatterne

FORKYNNER: Forfatterne av «The Indwelling» bruker sine ferdigheter som vekkelsespredikanter til å promovere suksess-thrilleren.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling