Kristenrock

Stabil oppfølger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: «I wish there was no black or white, I wish there were no rules,» sang Prince på «Controversy» i 1981. Året før hadde han definert Minneapolis-sounden med «Dirty Mind», der han ettertrykkelig ga blaffen i musikalske konvensjoner og normer for god oppførsel. På låter som hadde mer til felles med nyveiv enn soulfunken fra hans to første album, feiret Prince oralsex sammen med keyboardisten Lisa («Head»), beskrev incest i positive vendinger («Sister») og satte spørsmålstegn ved egen seksualitet («Uptown»). For ikke å snakke om bikinitrusa på omslaget.

Nå om dagen sjokkerer ikke Prince i samme grad. Grunnene kan man bare spekulere i, men alderen, utmattende plateselskapstrøbbel på 1990-tallet og medlemskap i Jehovas vitner er nok alle faktorer som spiller inn.

Danser etter egen pipe

Men selv om Prince følger reglene på «Planet Earth», er de i det minste hans egne. Akkurat som på «Musicology» (2004) og «3121» (2006), destillerer han sitt eget uttrykk. Han høres stadig mer ut som seg selv og lager typiske Prince-låter.

På et område skiller likevel plata seg fra dem som kom før den: den er ofte mer rocka enn funky. Begrunnelsen går som et mantra gjennom singelen «Guitar», der Prince forteller en kvinne at selv om han elsker henne, setter han tross alt gitaren høyere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer