Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kristians humoristiske Instagram-konto vekker oppsikt

- Jeg kan ikke ta hensyn til alle.

(Dagbladet). Tobarnsfaren Kristian Solhaug (37) har allerede fått mye oppmerksomhet for sin humoristiske Instagram-konto.

Det som først skulle være en intern humorkanal for Solhaug og hans nærmeste, har nå resultert i at Stavanger-mannen kalles «Instagram-kongen».

- Jeg har sendt rundt MMS-er til kompisgjengen helt siden det ble en mulighet, i håp om å skape litt humor med bildene mine. Selv synes jeg at jeg aldri sender kjedelige bilder, og noen venner oppfordret meg til å legge de på Instagram, i stedet for å sende rundt. Ikke så dumt, tenkte jeg, sier Solhaug til Dagbladet.

- Ramler inn nye følgere Ikke dumt i det hele tatt, med mindre over 11 000 følgere på det som skulle ha vært en privat konto er skremmende.

Via bildedelingstjenesten, erklærer Solhaug sin kjærlighet til ordspill.

«Bryter fartsgrenser», er bildeteksten til et bilde av 38-åringen iført brytedrakt, med godt grep om et fartsskilt. På et annet bilde har han på seg samedrakt og sitter på en huske. «Huskelapp», er bildeteksten.

• Se flere av Solhaugs bilder og tilhørende bildetekster øverst i saken.

Instagram-profilen har allerede fått omtale av lokal presse. I vår meldte NRK Rogaland om fenomenet, og nylig ble Solhaug intervjuet av TV Vest.

- I januar skjønte jeg at jeg var i ferd med å få mange følgere. Etter at «lokalen» intervjua meg i vår, steg tallet kjapt med et par tusen. Siden har det doblet seg, og det ramler stadig inn nye følgere. Det er ikke uvanlig at jeg får over 100 nye følgere etter å ha lagt ut et nytt bilde, sier han og takker sine to faste kameramenn, broren Johannes og Thomas Gjerde.

Blir bok Solhaug gjør seg flid med bildene, prøver å gjøre mest mulig ut av hver situasjon, og er ikke fremmed for å nedlegge mange timers arbeid i ett bilde.

- En ting er å komme på idéen, men så må det regisseres best mulig. Jeg tror folk synes det er morsomt at jeg legger ned så mye arbeid i det, sier Solhaug.

Nå blir det også bok av Instagram-kontoen. Solhaug har allerede signert kontrakt med Gyldendal, forteller han.

- Boka gis ut til sommeren neste år. Jeg skal vise fram bildene med «punchlines», skrive litt om hvorfor jeg gjøre det og legge ved noen nye bilder. Det kan bli litt av en prosess, som allerede er påbegynt. Ungene synes også at alt dette med Instagram-kontoen er veldig stas, de har faktisk tatt mange av bildene, og sier at jeg må huske å nevne dem i boka, sier Solhaug og ler.

Fikk same-kritikk Tilbakemeldingene han har fått er mange og positive, forteller han.

- Særlig på byen, når folk har hatt litt å drikke, kommer de bort. «Du e instakongen, fader du e løyen», sier de. Jeg har bare fått én negativ kommentar. Det var en same som reagerte på bildene jeg hadde tatt i samedrakt, og ikke syntes det var så kjekt, sier Solhaug.

Han bedyrer at han er så langt ifra rasist som det går an å være, og forteller at han hørte med faren - som er prest i Nord-Norge - om han syntes det var greit å legge ut samebildene.

- Jeg tenker veldig mye på ikke å støte folk, men det er ikke like kjekt om jeg ikke balanserer på noen grenser, og da går det nok over noens grenser. Noen er mer hårsåre enn andre, men jeg kan ikke ta hensyn til alle når jeg har så mange forskjellige følgere i alle aldre.

- Går i minus Til vanlig er Solhaug teknologimanager i Fishbones, som han også er medeier i, men bedyrer at hobbyen ikke står i veien for jobben. Tvert imot har han klart å finne en måte å kombinere jobb og hobby på.

- Jeg jobber med forskning og utvikling, og det er en kreativ og nytenkende måte å jobbe på. Vi spøker og har det gøy, og jeg har også flere bilder jeg har tatt på jobb. Kollegene mine synes bare det er kult, sier han.

Særlig lukrativ har imidlertid ikke hobbyen vist seg å være.

- Så langt går det i minus. De som tar bilder av meg har begynt å spørre om 10 prosent av det jeg tjener. Da svarer jeg bare at jeg sender dem regning. Det er utgifter som følger med dette, men det jeg gjør kan ikke måles i penger, selv om det tar mye tid. Det er min fritid og hobby, og jeg kan ikke sette en pris på dét.

HELT PÅ TOPP. Foto: Kristian Solhaug / Instagram
MÅTTE VISE LEGG PÅ POLET. Foto: Kristian Solhaug / Instagram
FIKK PULT PÅ STRANDA. Foto: Kristian Solhaug / Instagram
FANT ET MÅL Å STREKKE SEI ETTER. Foto: Kristian Solhaug / Instagram
FORNØYD MED ÅRETS KULL PÅ UNIVERSITETET. Foto: Kristian Solhaug / Instagram
KJENDISSER MARTIN ANDRESEN. Foto: Kristian Solhaug / Instagram
LEIESOLDAT. Foto: Kristian Solhaug / Instagram
DEKKER PÅ BORDET. Foto: Kristian Solhaug / Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media