- Kristiansandere er koko i bollen

Cumshots forklarer hvorfor de vedtar bota for sexstuntet under Quarten.

I går skrev Cumshots-sjef og gitarist Ole Petter Andreassen under på bota på 10 000 kroner og sendte den avgårde til politiet i Kristiansand.

Han og makker Kristopher Schau innrømmer dermed straffskyld etter sexstunten på Quarten i juli. Det gjør de etter råd fra Brynjar Melings advokatkontor.

Ut mot Kristiansand

- De har anslått at vi bare har 20 prosent sjanse for å vinne i Kristiansand. Og det er fordi saken går i Kristiansand. Det skal mye til for at kristiansandere frikjenner oss, sier Andreassen til Dagbladet.no.

Han vil heller spille rock enn å bruke tida si på rettssaker, selv om Meling og co har tro på at de egentlig har en god sak og at de kunne ha vunnet fram i lagmannsrett og eventuelt Høyesterett.

- De anså sjansene for å vinne et annet sted enn i Kristiansand som veldig store. Men jeg er rockemusiker og har ikke tid. Jeg vil ikke bruke tre år på grunn av 10 000 kroner.

Flekkefjordsmannen har lite til overs for det pietistiske Sørlandet, især Kristiansandsfolk.

- Det virker som de har lite å drive med der nede når de bruker så mye tid på dette. Kristiansandere generelt virker litt koko i bollen.

Innrømmer planlegging

Andreassen mener fortsatt at de ikke burde blitt straffet for stuntet, men han innrømmer at han og Schau planla stuntet sammen med Fuck for forest.

- Det var Kristopher og meg som snakket med dem på mail og telefonen. Vi kan ikke nekte for det som skjedde, jeg må innrømme at jeg var med på å planlegge det.

Er du enig med Fuck for forest som kaller dere feige?

- At han har større baller enn oss har han vel allerede bevist ettertrykkelig, sier Andreassen, som har snakket med Fuck for Forests Tommy Hol Ellingsen etter at han vedtok bota.

- Han skjønte hva jeg mente, men han håpet vel på en stor familiehappening i retten. De ønsker jo rettssak, de vil skape blest om det de driver med for å få inn mest mulig penger til regnskogen.

- Har en kjempesak

De tre andre medlemmene i Cumshots vedtar ikke bøtene sine og møter i Kristiansand tingrett 27. august.

- De hadde ingen kontakt med Leona og Tommy, og det er helt urimelig at de skal dømmes for dette, sier Andreassen.

Melings kontor har i følge Andreassen vurdert deres sjanser til å vinne fram i retten som svært store.

Men de visste vel hva som skulle skje?

- Ja, at noe skulle skje, men de var ikke godt informert. Jeg og Kristopher holdt kortene veldig tett til brystet, avslutter Andreassen.

GÅR UT MED KRISTIANSAND:</B> Her Schau og Andreassen under konserten på Quartfestivalen. Det er disse to i bandet som nå har vedtatt bota.
<B>FIKK BOT:</B> Kristopher Schau til avhør på Kristiansand politikammer.
<B>FIKK 50 000 I BOT:</B> Cumshots er fra venstre Ole Petter Andreassen (El Dom) (fra venstre), Kristopher Schau, Tommy Reite (Tommy Dean), Fredrik Gretland (Freddy Tennessee) og Christian Svendsen (Chris Bartender).