Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kristiansands nye konserthus

Prislapp: Over én milliard kroner.

(Dagbladet.no:) I dag ble vinneren i arkitektkonkurransen om Kristiansands nye teater- og konserthus offentliggjort. De finske arkitektene i ALA Architects har kalt vinnerutkastet for «Tutu», som er det franske ordet for strutteskjørt, skriver Fædrelandsvennen.

Juryen fikk inn 93 forslag, men falt for bidraget som har planlagt et frontparti i tre og glass.

Det skal ligge mot sjøen på Silokaia, og vannet vil skape refleksjoner i fasaden.

Ferdig i 2010

- Det dekker alle de fire avgjørende tingene som vi hele tiden har forholdt oss til.

- For det første vurderte vi hvordan tomten ble utnyttet. For det andre vurderte vi byggets karakter eller uttrykk - og for det tredje funksjonaliteten. Det fjerde punktet var økonomi og det en kaller byggbarhet, sier juryformann Stein Hannevik til Fevennen.

Juryen kåret også en andreplass, og nå er det opp til styret i teater- og konserthuset å ta stilling til hvem de vil forhandle med. De vil nok trolig gå for det samme som juryen, for seks av 12 medlemmer sitter begge steder.

Bygget skal stå ferdig i 2010, og vil trolig koste over én milliard kroner.

KRISTIANSANDS NYE STORSTUE: Byggestart er i 2007 og planen er at konserthuset skal stå ferdig i 2010. Foto: Scanpix
KRISTIANSANDS NYE STORSTUE: Byggestart er i 2007 og planen er at konserthuset skal stå ferdig i 2010. Foto: Scanpix Vis mer