SKAL SPILLE POLITIMANN: Den norske skuespilleren Kristofer Hivju skal spille rollen som politimannen Steinar Hovland i den svenske krimserien «Beck». Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
SKAL SPILLE POLITIMANN: Den norske skuespilleren Kristofer Hivju skal spille rollen som politimannen Steinar Hovland i den svenske krimserien «Beck». Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Kristofer Hivju tar over etter Mikael Persbrandt

Har fått en rolle i den svenske krimserien «Beck».

(Dagbladet): Det ble kjent tidligere denne uka at Mikael Persbrandt (51) ikke lenger skal spille rollen som politimannen Gunvald Larsson i den populære svenske krimserien «Beck».

Fredag skriver svenske Aftonbladet at den norske skuespilleren Kristofer Hivju (36) har fått en rolle i serien. Hivju tar ikke over rollen som Gunvald Larsson, men han skal spille politimannen Steinar Hovland.

Han blir dermed Peter Habers rollefigur, Martin Becks, sidekick.

- Gleder meg - Det har vært klart ganske lenge. Jeg er veldig glad. Jeg har vært «Beck»-fan lenge, så jeg sa selvsagt ja da det lot seg løse med andre ting. Jeg har spilt mange farlige menn, så jeg syns det er veldig morsomt å få spille politimann, sier han.

Hivju har den siste tida hatt flere internasjonale roller, blant annet i HBO-serien «Game of Thrones», og i den svenske kritikerfavorriten «Turist».

- Jeg har alltid syns at Sverige er et fantastisk filmland. Det syns jeg allerede før jeg spilte i «Turist». Jeg gleder meg til innspillingene starter, sier han til avisa.

- En spennende rolle Gry Molvær Hivju, Kristofer Hivjus kone, bekrefter til Dagbladet at skuespilleren har fått rollen. Hun forteller at han er på innspilling av «Birkebeinerne», og dermed ikke er tilgjengelig for en kommentar.

- Vi syns det er veldig gøy. Vi er store tilhengere av Beck, og det er en veldig spennende rolle, sier hun.

Hun forteller at både hun og parets barn kommer til å bo i Stockholm i perioder.

- Det gleder vi oss til, vi er glad i Sverige, sier hun.