Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Game of Thrones

Kristoffer Hivju usikker på egen «Game of Thrones»-framtid: - Det ser virkelig ikke bra ut

Snakker ut om sesongavslutningen.

SISTE EPISODE AV FORRIGE SESONG: Her er en sniktitt på finalen av «Game of Thrones» sesong 7. Video: HBO Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mange spørsmål ble besvart i siste episode av sesong sju.

Men mye ble også hengende i løse luften.

Tormund Giantsbanes skjebne er uavklart, etter en dramatiske scene som kan ha fått fatale følger for både Beric Dondarrion og Hivjus rollefigur. Det var en klassisk cliffhanger, som gjør ventetiden til neste og avsluttende sesong av serien ekstra lang.

Hivju selv kan ikke si noe fra eller til. På spørsmål fra Hollywood Reporter om hvorvidt han kommer til å være med videre, svarer han slik:

- Jeg vet ikke. Jeg vet faktisk ikke.

Han spekulerer likevel i Tormunds sjanse for å overleve fallet:

- Realistisk sett, hvis du er på toppen av en isvegg og den er mange hundre meter høy… Jeg drev med klatring da jeg var yngre, og det fallet, jeg må si at det ser ikke bra ut. Det ser virkelig ikke bra ut.

- Jeg så en Instagram-post av en fyr som gravde seg gjennom snøen og ropet «Tormund! Tormund!», legger han til og ler.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med Hivju i dag.

- Har forandret livet

Hivju skjønner at serieskaperne har valgt å holde oss på pinebenken i stedet for å gi en avklaring.

- Hvis jeg skulle tatt livet av Tormund og Beric, ville jeg ikke sluttet sesongen med deres død. Jeg ville sluttet med en cliffhanger. Men jeg skulle ønske han hadde hvisket noe inn i en av kråkeørene før det skjedde.

Hvis det skulle vise seg at det er slutten for Hivju i «Game of Thrones», oppsummerer han inntrykkene på denne måten:

- Det har forandret livet mitt på mange måter. Det har selvfølgelig ført til ekstremt mye oppmerksomhet. Men for meg personlig, å ha muligheten til å spille en rollefigur jeg elsker så mye og har vært i stand til å utforske i så mange uventede retninger – det har blitt en mer og mer tredimensjonal figur, og det har vært en stor glede.

Han sier det har vært fantastisk å dele så mye moro med alle sine kolleger:

- Jeg har mange nye venner og mange fantastiske opplevelser. Det har skapt et bånd å gjøre dette med så mange skuespillere som setter pris på arbeidet. Mitt hovedfokus har aldri vært berømmelsen. Det har vært skuespillerkunsten. Mange av skuespillerne i «Game of Thrones» har teaterbakgrunn, så de er veldig gode. Det har vært fantastisk å være en del av det, sier han til Hollywood Reporter.

Tom Waits-cover

Et eksempel på vennskapet som har oppstått mellom Hivju og de andre skuespillene, er en videosnutt han la ut på Instagram for noen dager siden.

Der gjør Richard Dormer (Beric Dondarrion) på ukulele, Iain Glen (Ser Jorah) på akustisk gitar og Hivju og Rory McCann (the Hound) på vokal en coverversjon av Tom Waits-låten «I hope that I don´t fall in love with you».

Som en kommentar til klippet, filmet med mobiltelefon utenfor en av campingvognene på settet, skriver Hivju:

«Dette er vår siste hit «Anthem over season seven end»… Vårt nye album heter: «What will faith bring us???».

Hittil er det 700 000 som har sett videosnutten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!