KLAR FOR NY THRILLER: Kristoffer Joner (40) blir nå å se i den nye norske thrilleren «Skinndød», som romanfiguren Henning Juul fra Thomas Engers romanserie om krimjournalisten. Foto: NTB Scanpix
KLAR FOR NY THRILLER: Kristoffer Joner (40) blir nå å se i den nye norske thrilleren «Skinndød», som romanfiguren Henning Juul fra Thomas Engers romanserie om krimjournalisten. Foto: NTB ScanpixVis mer

Kristoffer Joner klar for ny norsk thriller

- Handler om en mann som har mistet alt.

(Dagbladet): Han har spilt i grøssere som «Villmark», «Naboer», «Skjult» og «Babycall». Nå er skuespiller Kristoffer Joner (40) klar for nok en norsk thriller.

Neste år blir han nemlig å se i hovedrollen i filmen «Skinndød», som er basert på Thomas Engers romanserie om journalisten Henning Juul.

- Høyt ambisjonsnivå I regissørstolen sitter Patrik Syversen, som har filmer som «Rovdyr», «Exteriors», «Hjelp vi er i filmbransjen», «Hellfjord» og amerikanske «Prowl» på CV-en.

- Jeg har veldig stor tro på prosjektet, både kunstnerisk og kommersielt, så det er jo spennende, sier Patrik Syversen til film- og TV-nettstedet Comoyo Filter.

- Ambisjonsnivået er høyt, men jeg liker det slik. Det skjerper sansene. Målet er å lage en film som står støtt på egne ben, forteller regissør Patrik Syversen videre til Comoyo.

Drap på Ekebergsletta I filmen blir vi trukket inn i Oslos underverden, via et grotesk drap på en kvinne som blir funnet drept i et telt på Ekebergsletta.

NY JONER-THRILLER: Den norske skuespilleren Kristoffer Joner blir å se i den nye norske thrilleren «Skinndød» som antas å komme på kinolerretet tidligst høsten 2014.
NY JONER-THRILLER: Den norske skuespilleren Kristoffer Joner blir å se i den nye norske thrilleren «Skinndød» som antas å komme på kinolerretet tidligst høsten 2014. Vis mer

Et drap krimjournalist Henning Juul, spilt av Joner, klarer å vikle seg inn i.

- Kort sagt handler den om en mann som har mistet alt og som gradvis finner en mening igjen. Det handler mye om hvor langt man kan gå før personlige ønsker går ut over andre. Alt i filmen reflekterer dette og drives av dette, sier han til Comoyo.

Syversen har nå jobbet med filmprosjektet i to år.

Akkurat når filmen kommer på filmlerretet, avhenger av hvilke støtteordninger filmen får. Får Syversen og co sine tilmålte millioner, kan vi se fram til en antatt premiere tidlig høst 2014.

SKUMLE SAKER: Patrik Syversen skal regissere thrilleren «Skinndød», basert på Thomas Engers romanserie om krimjournalisten Henning Juul. Her er Syversen sammen med Marie Kristiansen, som regisserte «Exteriors». 
 Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
SKUMLE SAKER: Patrik Syversen skal regissere thrilleren «Skinndød», basert på Thomas Engers romanserie om krimjournalisten Henning Juul. Her er Syversen sammen med Marie Kristiansen, som regisserte «Exteriors». Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer

Les mer om filmen, regissør Patrik Syversen og det store intervjuetComoyos egne sider.

BASERT PÅ:  Thomas Enger står bak bokserien om Henning Juul, som er solgt til 21 land.
Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet
BASERT PÅ: Thomas Enger står bak bokserien om Henning Juul, som er solgt til 21 land. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer