Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kristopher Schau klar med 22. juli-bok

Har samlet sine rettsnotater.

BOKAKTUELL:  Kristopher Schau fulgte 22. juli-rettssaken fra rettssal 250 i Oslo Tinghus. Tekstene han skrev for ukeavisa Morgenbladet er nå publisert i ei egen bok. 
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BOKAKTUELL: Kristopher Schau fulgte 22. juli-rettssaken fra rettssal 250 i Oslo Tinghus. Tekstene han skrev for ukeavisa Morgenbladet er nå publisert i ei egen bok. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Nå samler Kristopher Schau de ukentlige tekstene fra 22. juli-rettssaken han skrev for Morgenbladet i bokform. Tittelen blir «Rettsnotater. 22. juli-rettssaken, Oslo tinghus 2012».

Med i boken er også en publisert artikkel samt kommentarer, melder forlaget No Comprendo Press, kjent for sine serieutgivelser.

Ifølge forlaget gjorde Schau opp status for hvordan han selv opplevde rettssaken, ikke som nyhetsreporter/journalist, men som forfatter og medmenneske.

«Han forsøkte å skrive seg gjennom og forstå, og slik ble hans tekster et slags uavhengig og medborgerlig blikk på gjerningsmannen og selve saken, og på hvordan rettssaken ble håndtert i mediene, samtidig som han reflekterer over hvordan samfunnet skal forholde seg til en slik ufattelig hendelse», heter det i omtalen.

Det vakte en viss oppmerksomhet da Morgenbladet lot Kristopher Schau følge rettssaken mot Anders Behring Breivik. Men Schau hadde for lengst vist at han var mer enn halsbrekkende moromann med 2009-boken «På vegne av venner», der han tok for seg kommunale begravelser uten andre enn presten til stede.

— Jeg er som en unge som bare må prøve å sette fingeren på den varme kokeplaten, jeg drives av ønsket om å forstå ting, sa Kristopher Schau til NTB i anledning bokdebuten som seriøs forfatter for tre år siden.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media