Kristopher Schau sendte tullemelding til norsk kjendis: - Sa jeg hadde kreft

Hør podcasten med skuespiller Jan Sælid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I fjerde episode av sommerens podkast «Alt du sier er feil, Espen», der Kristopher Schau og Espen Thoresen møter utvalgte gjester i løssluppen passiar, er det skuespiller Jan Sælid som møter to grovkornete og muntre herrer med mikrofon og festlige hensikter.

I tidligere podcaster i serien «Alt du sier er feil, Espen» kan du høre de to i samtale med Christer Falck, Linn Skåber og Egil Hegerberg.

Herrer i fri dressur Podkasten fungerer som et radioprogram på 50 minutter, der agendaen settes der og da: Den blir til mens man snakker, mimrer og assosierer.

Schau og Thoresen tar oss med i båt fra Aker Brygge og ut til Gressholmen der Sælids ekskone har ei hytte han er «vaktmester» for.

På hytta treffer vi tre muntre herrer i fri dressur, som minnes gamle dager og mimrer, slik alle som har passert 40 med god margin har en tendens til å gjøre.

- Jeg gikk på Romerike folkehøyskole sammen med ham. Men jeg har ikke hengt med'n på sikkert 20 år. Av alle som var på kullet der, var han den beste - den flinkeste i faget, skuespillermessig, sier Schau innledningsvis.

Om noia og angst Jan Sælid er knyttet til Nationaltheatret og har deltatt i mange filmer, tv-serier og teaterstykker. Også Espen og Jan kjenner hverandre fra fra gamle dager, og dermed går praten livlig og lett - selv om det skinner gjennom at det er flere enn Jan som har noiaen og særheten like rundt hjørnet.

- Jeg liker ikke å være fanget på steder, innrømmer Jan Sælid.

Så fortsetter han å fortelle om hvorfor han ikke maktet å bli med på gjenforeningsfesten på folkehøyskolen. Om det å ha en rask retrett, om å kunne stikke av, om å komme hjem, til tryggheten i egen leilighet.

Misunnelsesverdig myk Samtalen går lett sammen med gamle venner, men de overrasker hverandre med å komme på og gradvis huske gammel moro og skøyerstreker fra en svunnen tid, da håret var lengre, galskapen satt løsere og kroppen var mykere.

- Kristopher hadde mobilrulett, husker du det?

Pinlige meldinger skulle sendes til tilfeldige kontakter. Schau endte opp med å fortelle at han hadde kreft til rapperen Diaz, mens Thoresen fikk Sven Nordin til å skrive en kjærlighetserklæring til fastlegen sin. Meldingene forble ubesvarte.

Det blir også prat om å spise mest mulig av mat og snop på kortest mulig tid, om selvpining, om å komme naken på fest, om teaterstykket «Verdiløse menn» - og ikke minst om å være misunnelsesverdig myk.

- Apropos kuk Samtalen går lattermildt om avkappede bein, krykker og mannlig kjønnsorgan. Så bryter Kristopher Schau inn: - Jan, apropos kuk, kan du fremdeles suge deg selv, heller?

<strong>FRA KOMEDIEN «ETATEN»:</strong> Her ser vi byråkraten Jn Søælid (bak) i serien «Etaten» som gikk på NRK. Foran Atle Antonsen og Anne Marit Jacobsen. Foto: Frank Karlsen
FRA KOMEDIEN «ETATEN»: Her ser vi byråkraten Jn Søælid (bak) i serien «Etaten» som gikk på NRK. Foran Atle Antonsen og Anne Marit Jacobsen. Foto: Frank Karlsen Vis mer

- Jeg er ganske myk, men jeg kan ikke det lenger, men ...

- Kan vi snakke om det, spør Espen av potent nysgjerrighet.

Selvsagt får vi høre om Jan Sælids akrobatiske bragder i den fjerde utgaven av podkasten «Alt du sier er feil, Espen».

Her kan du høre podcasten Du kan høre podcasten via spilleren på toppen av denne artikkelen, eller ved å klikke inn og laste ned via blant annet podcasttjenesten Acast og iTunes.

Hør «Alt du sier er feil, Espen» i iTunes.
Hør «Alt du sier er feil, Espen» i Acast.
Link til RSS-feed for «Alt du sier er feil, Espen».

<strong>«VERDILØSE MENN»:</strong> Teaterstykket som burde vær obligatorisk for absolutt alle - en moderne klassiker: fra v. Finn Schau (herr Smith), Christopher Nielsen, Anders T. Andersen. Goggen: Jan Sælid, Annie: Marte Engebrigtsen, Knuger´n: Kim Sørensen og Kleggen: Gard B.Eidsvold,     Foto: Lars Eivind Bones
«VERDILØSE MENN»: Teaterstykket som burde vær obligatorisk for absolutt alle - en moderne klassiker: fra v. Finn Schau (herr Smith), Christopher Nielsen, Anders T. Andersen. Goggen: Jan Sælid, Annie: Marte Engebrigtsen, Knuger´n: Kim Sørensen og Kleggen: Gard B.Eidsvold, Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer