Kristopher Schau skal dekke Breivik-rettssaken

Den kontroversielle komikeren og forfatteren skal være til stede i Oslo Tingrett for Morgenbladet.

I RETTSSALEN:  Komiker, forfatter og musiker Kristopher Schau skal tre inn i rettssalen. Han skal dekke Breivik-rettssaken for Morgenbladet, som starter den 16. april.  
Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
I RETTSSALEN: Komiker, forfatter og musiker Kristopher Schau skal tre inn i rettssalen. Han skal dekke Breivik-rettssaken for Morgenbladet, som starter den 16. april. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kristopher Schau er for mange kjent som komiker, musiker og forfatter. Fra mandag 16. april inntar han nok en rolle.

- Jeg kan bekrefte at Kristopher Schau skal dekke rettssaken mot Anders Behring Breivik i Oslo tingrett for Morgenbladet, sier samfunnsredaktør Lena Lindgren i Morgenbladet til Dagbladet.

- Gjennomtenkt Schau har tidligere vakt stor oppsikt med flere av sine prosjekter. Blant annet har han vært innlosjert i et utstillingsvindu på Karl Johan, sterilisert seg med tv-kameraer på slep og spist sin egen forhud.

Morgenbladet forteller at det å engasjere Schau er et nøye gjennomtenkt og bevisst valg.

- Kristopher Schau er ikke bare komiker, og i hvert fall ikke i noen overflatisk betydning. Han har tidligere, med stort alvor, gått inn i temaer som destruktivitet, sorg, tap og død. Han skal skrive ukentlig i Morgenbladet så lenge rettssaken varer. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Lindgren.

Nytt bokprosjekt De siste åra har Schau markert seg med boka «På vegne av venner» og som manusforfatter av den kritikerroste tv-serien «Dag». Førstnevnte prosjekt gikk ut på å gå i begravelsen til personer stedt til hvile på kommunens regning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer