ALBUMAKTUELL: I tillegg til å skrive på tv-serier, er Kristopher Schau albumaktuell med powerpop-bandet The Terrifieds.
Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
ALBUMAKTUELL: I tillegg til å skrive på tv-serier, er Kristopher Schau albumaktuell med powerpop-bandet The Terrifieds. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.Vis mer

Kristopher Schau skriver «veldig, veldig voldsom» TV-serie

Suksessen med «Dag» har gitt ham mersmak.

(Dagbladet): Etter å ha fått skryt av TV-anmelderen i Sveriges største avis for å ha laget et av Nordens beste komediemanus noensinne, er Kristopher Schau (41) nå i gang med å skrive på flere TV-serier.

- Akkurat nå skriver jeg på tre nye prosjekter, hvor to av dem legger seg på hver sin ytterpunkt av «Dag» sånn tematisk sett. Det ene er mye jævligere, mens det andre er mye hyggeligere. Den siste er bare veldig, veldig voldsom, forteller Kristopher Schau uten å ville gå inn på handlingen i de nye serieprosjektene.

Kreativt gjennombrudd Den sistnevnte serien, den «voldsomme», fikk han et kreativt gjennombrudd med tidligere denne uka.

- Jeg fikk endelig til å skrive en åpningsscene jeg var fornøyd med. En åpningsscene som var voldsom nok, altså, sier han.

- Så «Dag» har gitt mersmak?

- Ja, har det. Nå har jeg endelig lært meg dette formatet, noe som er utrolig tilfredsstillende.

- Lite tøft Men det er ikke bare TV-skjermen som frister Schau for tiden. I går ga han ut albumet «Binky» med det relativt ferske powerpop-bandet The Terrifieds.

- Det er kanskje det minst tøffe bandnavnet jeg har hørt i mitt liv. Samtidig klinger det utrolig bra, sier Schau.

Når han har vært med i band som The Cumshots tidligere, har han ikke hatt noe med det musikalske å gjøre. Det er det slutt på nå.

- Jeg fikk et akutt behov for å lage låter selv, ikke bare skrive teksten. Dette tekstvakuumet har jeg jo vært inne i de siste ti åra, så det er godt å komme ut av det nå, forteller 41-åringen.

Kreativ middelalder Schau startet sitt første band sammen med Egil Hegerberg på videregående. Hvor mange band han har vært innom siden det har han mista tellinga på.

Og selv om han også har bygd opp en karriere som en profilert aktør innen TV og radio, kommer han aldri til å slippe tak i musikeren i seg.

- Men jeg er fullt klar over at jeg snart går inn i den historiske sett kreative middelalderen, tida mellom fylte 45 og 60 år. Jeg regner med at dette blir en periode hvor jeg skal produsere mye dritt, og som ettertiden kommer til å bedømme veldig hardt.