Kritikere krangler om fjorårets beste album

Hvem sto egentlig bak den beste skiva i fjor, Bob Dylan eller TV on the Radio?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Hvert år samler den amerikanske ukesavisa The Village Voice stemmer fra brorparten av amerikanske plateanmeldere, teller opp de rundt 800 stemmene, og kårer årets album.

I 1971, det første året «The Pazz & Jop critic\'s poll» ble lansert, var det The Whos «Who\'s Next» som vant. I fjor var det Kanye West med «Late Registration». Den legendariske musikkritikeren Robert Christgau hadde ansvaret for kåringen i 33 år, inntil han fikk sparken i fjor.

Boikott

Det tok den amerikanske anmelderstanden ille opp. Bloggen Idolator oppfordret til boikott av The Village Voice, og lanserte sin egen motkåring, «Jackin\' Pop». Det fungerte. I følge Zach Baron i The Village Voice, var det bare rundt 400 musikkritikere som stemte ved årets «Pazz & Jop».

Nå er uansett resulatetene av begge kåringene klare.

The Village Voice kårer Bob Dylans «Modern Times» til fjorårets beste album, fjorten poeng over TV on The Radios «Return to Cookie Mountain». Hos Idolator var det derimot TV on the Radio som vant, Bob Dylan kom bare på sjetteplass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer