Kritikerkritikk

Rune Nilson anser det som umulig å føre en saklig debatt med snyltere som Dagbladets musikkanmelder Hvidsten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MUSIKK-KRITIKK: Etter å ha verbalt mishandlet Erik Faber og hans album «Passages», og samtidig tatt seg et saftig piss i trynet på de av oss som liker det Erik gjør, har Dagbladets musikkanmelder Sigrid Hvidsten surna fordi noen våger å være tilsvarende usaklig tilbake. Hun etterlyser «en saklig debatt» i etterkant av Fabers represalier, og jeg må presisere med det samme - dette er IKKE et innlegg i en saklig debatt. Jeg anser det som umulig å føre en saklig debatt med snyltere som Hvidsten, som i sin egen utilstrekkelighet må balansere oppå andres åndsverk for å nå opp i offentligheten. Jeg mener at aktører som Sigrid Hvidsten og hennes terningtrillende kolleger ikke burde hatt livets rett i et moderne kultursamfunn. Jeg synes det er inderlig trist og leit at så mange fortsatt tror at de trenger bedrevitere til å tolke musikkopplevelser for seg, istedet for å gjøre seg opp en egen mening om det de hører, og diskutere selve musikken og hvordan de opplever den, istedet for å diskutere hvordan en selvhøytidelig journalist oppfatter den. Musikken drukner istedet i journalistikken, hvis det i det hele tatt kan kalles journalistikk å opptre som et slags selvutnevnt kunstnerisk «filter» til folket som angivelig ikke vet sitt eget beste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer