Kritikerne lovpriser flom-bok

«Årets roman!» Aftenposten og Dagbladet roser Jonny Halbergs «Flommen» opp i skyene. Les første kapittel på Dagbladet.no.

Tittelen «Flommen» ble mer aktuell enn Jonny Halberg hadde regnet med. Men skal man tro anmeldelsene, er denne romanen rette lektyre når man har kjempet seg til sofakroken etter å ha tømt kjelleren for vann.

Skamroses

Foreløpig er det bare Aftenposten og Dagbladet som har anmeldt boka, men det er to erfarne litteraturkritikere som utroper Halbergs bok til Årets Roman. «Himmel og hav for en roman!» utbryter Aftenpostens kritiker Terje Stemland. «Ikke siden 'Det nye vannet' av Roy Jacobsen har jeg lest en roman som på en så suveren måte har kartlagt det norske småsamfunnets sosialpsykologi,» sier en begeistret Øystein Rottem i Dagbladet.

Skrev «Budbringeren»

Halberg (38) har ikke vært like skjønnlitterært produktiv som mange av sine jevnaldrende kolleger. To novellesamlinger og én roman har han kommet med siden debuten i 1989. Det er imidlertid filmanuset til Pål Sletaunes «Budbringeren» som har gjort Jonny Halberg til et kjent navn. Parhestene er klar med en ny film på nyåret.

Halberg i Dagbladet.no

Intervju

Anmeldelsene

BOK FOR VINTERMØRKET: «Mesterlig gjort, åde strukturelst, på handlingsplanet og som studie i irrasjonelt sjeleliv,» skriver Dagbladets anmelder Øystein Rottem.