Kritikerne skuffa over Ullmanns stjernespekkede film

Liv Ullmanns regi-comeback innfrir ikke, mener amerikanske kritikere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 15 år etter gullpalme-nominerte «Trolösa» har Liv Ullmann samlet internasjonale filmstjerner som Jessica Chastain og Colin Farrell, og returnert til regissørstolen med «Frøken Julie».

Etter premieren på filmfestivalen i Toronto i helga er kritikerne derimot avmålte.

Klossete «Det er skuffende å måtte melde at til tross for nyansert arbeid fra en lysende Jessica Chastain og en brusende Colin Farrell, er Liv Ullmanns film en klossete og stiv affære som mangler relevans og bare tidvis virker kraftfull», skriver The Hollywood Reporter.

«Det er mye å beundre ved skuespillerprestasjonene. Men det blir til at man bare beundrer, snarere enn å bli følelsesmessig engasjert», skriver Variety.

«Delvis stammer skuffelsen fra en gjennomgående klaustrofobi som føles som den kveler enhver frihet, og formelig bryter gjennom filmmediet for å banke oss til å adlyde. Dette skaper en heller ukomfortabel opplevelse, og det er langt fra overraskende at mange forlot visningen underveis. Publikum flest liker å bli underholdt, men det er ikke noe denne filmen driver med», skriver Indiewire, som riktignok også har mye fint å si om filmen, og poengterer at filmen dømmes hardt fordi forventningene er så høye.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer