VANT: Ingvild H. Rishøi stakk av med kritikerprisen for beste skjønnlitterære voksenbok for «Vinternoveller». Foto: Nina Hansen / Dagbladet
VANT: Ingvild H. Rishøi stakk av med kritikerprisen for beste skjønnlitterære voksenbok for «Vinternoveller». Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Kritikerprisen til Ingvild H. Rishøi

For beste skjønnlitterære voksenbok.

Ingvild H. Rishøi stakk av med kritikerprisen for beste skjønnlitterære voksenbok for «Vinternoveller» på Litteraturhuset i Oslo torsdag formiddag.

Rishøi fikk i fjor høst Brageprisen i åpen klasse for novellesamlingen. Hun har tidligere også fått Per Olov Enquist-prisen og Sultprisen. I «Vinternoveller» forteller hun tre kjærlighetshistorier.

Kritikerprisen for beste sakprosabok for voksne går i år til Tore Rem for «Knut Hamsun - Reisen til Hitler». Prisen for beste oversettelse får Hege Susanne Bergan for «Bønn for Tsjernobyl - En fremtidskrønike» av Svetlana Aleksijevitsj.

Kritikerprisen for beste barne- og ungdomsbok går til Gro Dahle og illustratør Svein Nyhus for «Akvarium». Guri Fjeldberg i Bergens Tidende er kåret til Årets litteraturkritiker.

Det er Kritikerlaget som utdeler kritikerprisene. Vinnerne får et trykk av Niclas Guldbrandsen.

(NTB)