Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kritikerroste «Deadwood» gjør comeback

Det er bare en hake.

TILBAKE: Al Swearengen blir kanskje å se igjen når Deadwood blir film. Foto: Scanpix
TILBAKE: Al Swearengen blir kanskje å se igjen når Deadwood blir film. Foto: Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Ryktene begynte å svirre i fjor høst om at HBO skulle gjøre noe nytt med westerndramaet.

I et intervju med TV Line bekrefter programansvarlig i HBO, Michael Lombardo, disse ryktene. Den kritikeroste serien kommer nå tilbake som spillefilm. Personlig skal han ha gitt serieskaper David Milch grønt lys til å gjenopplive serien.

- Han pitchet det han tenkte at den generelle historien skulle være, noe som kan forandre seg. Men det kommer til å skje, forteller Lombardo til TV Line.

Dramaet ble her til lands sendt på TV 2 i perioden 2004-2006. Handlingen fant sted i Dakota på 1870-tallet og med blant annet karakterene Al Swearengen, Trixie og sheriff Seth Bullock ble vi kjent med en by preget av moralsk forfall.

Tidlig avslutning
Til tross for god kritikk og publikumsoppslutning ble serien kansellert i 2006 etter kun tre sesonger. Sesong 1 av dramaet fikk terningkast seks i Dagbladet og publikum har lenge ønsket seg en tilfredsstillende avslutning.

 David Milch jobber akkurat nå med et annet prosjekt men skal i gang med manuset til «Deadwood» kort tid etter at dette er ferdigstilt.

Større karrierer
Skuespillerne i «Deadwood»har alle gått hver sin vei og flere av de har dukket opp i større produksjoner. Så det å få samlet gjengen kan by på problemer noe HBO opplevde med «Entourage»-filmen, som de ga ut i fjor til lunken mottagelse. Men Lombardo sier til TV Line at han er sikker på at Milch klarer å få sammen gjengen igjen.

- Jeg lar det være i David`s hender. Noen skuespillere og serieskapere knytter bånd som blir relevante for resten av livet. Deadwood var det definerende øyeblikket for mange av de som var med.

Deadwood går nå inn i rekkene som en av de mange seriene der ute som gjenopplives som spillefilm eller miniserie.

 

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media