Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Kritikk som går på utseendet mitt kan være litt sårt

TV 2-jentene prøver å overse det verste.

SPORTENS SOLSTRÅLER: TV 2-kollegene Susanne Wergeland og Julie Strømsvåg merker den økte oppmerksomheten for dem i form av både komplimenter og kritikk. Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures
SPORTENS SOLSTRÅLER: TV 2-kollegene Susanne Wergeland og Julie Strømsvåg merker den økte oppmerksomheten for dem i form av både komplimenter og kritikk. Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures Vis mer

BERGEN (Dagbladet): Å være profilert ankerkvinne i sportsjournalistikken på tv kan føre til oppmerksomhet av både det gode og det vonde slaget. Det vet TV 2-jentene Susanne Wergeland og Julie Strømsvåg alt om.

På Facebook overøses Wergeland av tilnærmelser og oppmerksomhet fra både unge tenåringsgutter og de som er noen år eldre, mens Strømsvåg har unngått denne typen respons ved å skjule Facebook-profilen sin for søk.

- Mange tenåringsgutter sender meg meldinger og sier hyggelige ting om utseendet mitt, og jeg har også blitt bedt med ut på date av jevnaldrende. Jeg er veldig sikker på at jeg ikke kommer til å takke ja til noen av tilbudene, men jeg har ikke tenkt til å skjule Facebook-profilen min heller, forteller Wergeland til Dagbladet.

- Kvisekritikk Under fotball-EM tidligere i sommer fikk NRK-ankeret Carina Olset kritikk for måten hun snakket på og for manglende fotballkunnskaper, mens Karen Marie Ellefsen har fått høre av pr-eksperter at hun er for gammel til å kommentere.

Også TV 2-jentene Strømsvåg og Wergeland har fått kjenne på denne typen tilbakemeldinger.

- Jeg vet at folk kritiserer oss. Kritikken går på alt fra dialekta til kviser. Jeg legger ikke for mye i det, men akkurat ting som går på utseendet mitt kan være litt sårt, sier Julie Strømsvåg.

Oppsøker kritikken Kollega Susanne Wergeland velger imidlertid å oppsøke kritikken. Etter at sendingen er over, logger hun seg inn på mikrobloggtjenesten Twitter og søker opp hva det norske folk mener om sendingen og henne.

- Konstruktiv kritikk er bare fint. Det er jeg interessert i. Dersom det er noe mer ufornuftig, lar jeg det heller bare prelle av, sier Wergeland, som har vært sportsanker i kanalen siden april i fjor. 

SUSANNE WERGELAND: Har vært i TV 2 Sporten siden april i fjor. Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures
SUSANNE WERGELAND: Har vært i TV 2 Sporten siden april i fjor. Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures Vis mer

Dagbladet møter de to under TV 2s høstlansering i Bergen. De forteller at de i løpet av sin fartstid i TV 2, ikke har rukket å står for de store brølerne. Men gjør de en liten feil, får de raskt beskjed fra seerne. 

- Vi vet når kritikken kommer. Gjør vi en liten tabbe vet vi at det blir skrevet om. Men det er bare sånn det er, smiler Wergeland. 

- Som istiden De er imidlertid sikre i sin sak: At de er unge og flotte jenter, gjør ikke at de får mer kritikk.

- Jeg tenker at vi er litt forbi de fordommene der nå. Det er så mange av oss jenter i sporten at det føles litt som istiden, sier Strømsvåg.

- Vi er ikke ekstra utsatt for kritikk. Ringrever som Davy Wathne får mer kritkk enn oss. Det har nok fordi han mener mer da, legger Wergeland til. 

JULIE STRØMSVÅG: Begynte som sportsanker januar 2008. Var borte to år grunnet en ryggskade, men er nå tilbake i en rundt 50 prosent stilling. Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures
JULIE STRØMSVÅG: Begynte som sportsanker januar 2008. Var borte to år grunnet en ryggskade, men er nå tilbake i en rundt 50 prosent stilling. Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media