Kritikken har rast mot «hvitvasking». Nå har Disney gått en annen vei

Over 112 000 personer krevde i en underskriftskampanje at rollen som kinesiske Mulan skulle gå til en asiatisk skuespiller.

MULAN: Skuespilleren Liu Yifei (30) har fått rollen som den kinesiske heltinnen Mulan i Disneys nyinnspilling av filmen fra 1998. Foto: AP / NTB Scanpix
MULAN: Skuespilleren Liu Yifei (30) har fått rollen som den kinesiske heltinnen Mulan i Disneys nyinnspilling av filmen fra 1998. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Disney har tidligere gjort stor suksess av å lage spillefilm av kjente animasjonsklassikere som «Jungelboken», «Askepott» og «Skjønnheten og udyret».

Nå er det «Mulan» som står for tur med en nyinnspilling med ekte skuespillere. Det ble i den anledning nylig kjent at det er den 30 år gamle kinesiske skuespilleren Liu Yifei som har fått hovedrollen som Mulan.

Yifei er en godt kjent skuespiller i Kina, artist, modell og danser. For å få rollen måtte hun kunne kampsport og snakke flytende engelsk. Yifei bodde i New York som ungdom, og har spilt i en rekke filmer, både i Kina og i Hollywood. Blant annet «The Forbidden Kingdom» fra 2008, «Outcast» fra 2014 og nå sist «Once Upon a Time» i 2017.

Hvitvasking i Hollywood

Ansettelsen av den kinesiske skuespilleren kommer etter mye kritikk mot Hollywood for å hvitvaske filmer, altså at en hvit skuespiller får rollen som en person som historisk ikke er hvit.

Scarlett Johansson spilte for eksempel Major Kusanagi i Hollywood-versjonen av den japanske animéklassikeren «Ghost in the Shell».

Det førte til massiv kritikk mot Hollywood, og en underskriftskampanje signert av over 105 000 personer som ønsker at Johansson skal bli erstattet av en asiatisk skuespiller i oppfølgeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer