Animasjonsserien hadde premiere forrige lørdag på DR Ramasjang, som tilsvarer NRK Super her hjemme i Norge.
- Vi betaler ikke en eneste krone eller øre mer til deres latterlige lisens. Ikke før programmet blir fjernet fra Ramasjang! Hva faen tenker dere på!?, skriver en opprørt bruker på kanalens Facebook-side.
Serien har en målgruppe på barn i alderen fra fire til åtte år, og handler om tittelkarakteren John Dillermand.
«Diller» er dansk slang for penis, som karakteren i serien bruker til en rekke formål.

Milliontall: - Helt vanvittig
- Ungene elsker det
Seriens skaper, Jakob Dey, mener serien er harmløs, og sier at responsen blant målgruppen har vært positiv.
- Ungene elsket at jeg fortalte om noe pinlig. På den måten kunne jeg fortelle om kroppens anatomi uten at den ble seksualisert, og jeg kunne knytte det mot en følelse av fascinasjon, framfor skam over en del av kroppen vår, som den (penisen, journ. anm.) jo er, forteller skaperen av serien til DR.
- Jeg opplevde at barna kunne kjenne seg igjen i det pinlige, og at de var fascinert over at det var en voksen mann som hadde disse utfordringene, sier han.
Denne høsten har metoo-debatten for alvor truffet Danmark, etter at programlederen Sofie Linde fortalte om kjipe erfaringer under en direktesendt humorgalla.
Enkelte mener derfor at timingen for en slik serie nå er dårlig.
- Forsterker kjønnsnormer
Serien får nemlig også kritikk fra akademisk hold.
Christian Groes, som er forsker ved Roskilde Universitet, mener at TV-programmet, hvor det mannlige kjønnsorganet er framtredende, viderefører standarden om et mannsdominert samfunn.

Kroppsvæsker i strie strømmer
- Det forsterker ideen om et patriarkalsk samfunn, mener Groes, som sier til The Guardian at serien normaliserer en «garderobekultur» som har blitt brukt for å unnskylde dårlig oppførsel blant menn.
- Det er ment å være morsomt, så da blir det sett på som harmløst. Men det er ikke det. Og dette lærer vi til barna våre, sier han til den britiske avisa.
Andre mener reaksjonene er tatt ut av kontekst, og at serien ikke bør sees på med voksen-briller.

I harnisk etter TV-sketsj
- John Dillermand snakker til barn, og deler deres tenkemåte. Barn synes kjønnsorganer er morsomt, sier Erla Heinesen Højsted til avisa. Hun er klinisk psykolog, og jobber mye med barn.
Kilde til kontrovers
- Serien viser en mann som er impulsiv og ikke alltid har full kontroll, og som begår feil, på samme måte som barn, mener Højsted, og fortsetter:
- Men Dillermand gjør det alltid godt igjen, og han tar ansvar for sine handlinger. Når en kvinne i serien sier at han burde holde tissen innenfor buksa, hører han på det. Han er ansvarlig.
Det er ikke bare i Danmark at menns underliv har vært kilde til kontrovers i barneprogrammer.
Her hjemme ble det i 2019 stor ståhei da NRK Super-profilen Victor Sotberg fikk underlivet vokset i et innslag i programmet «Flippklipp».