Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Helene Sandvig

Kritiserer helsevesenet: - Jeg unnet pappa å dø

NRK-programleder Helene Sandvig (50) tar et sterkt oppgjør med helsevesenet etter at den demente faren hennes døde på isolat.

STERKT: NRK-journalist Helene Sandvig forteller om hvordan var å oppleve at faren fikk demens. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
STERKT: NRK-journalist Helene Sandvig forteller om hvordan var å oppleve at faren fikk demens. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer

De første tegnene kom stille, snikende, som tåka over Sunnmørsalpene.

Det var noe med blikket, mimikken hans. At interessen for de fem barna bleknet. Etter hvert ble tegnene flere. Nøkler som ble plassert på rare steder. Det ukjente bråsinnet overfor barnebarna. At han ikke lenger klarte å lage kaffe.

Men lenge satte ikke NRK-profil Helene Sandvig og søsknene hennes navn på tåka som kom snikende: Helge Sandvig, den engasjerte journalisten som hadde vært en tryllekunstner med ord, deres elskede far og bautaen i familien, hadde fått demens.

- Jeg angrer så fælt på det, at vi ikke snakket med ham om det tidligere. Jeg tror jeg var redd for å gjøre ham forlegen, prikke borti selvfølelsen hans, sier Helene Sandvig (50).

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?