Helene Sandvig

Kritiserer helsevesenet: - Jeg unnet pappa å dø

NRK-programleder Helene Sandvig (50) tar et sterkt oppgjør med helsevesenet etter at den demente faren hennes døde på isolat.

STERKT: NRK-journalist Helene Sandvig forteller om hvordan var å oppleve at faren fikk demens. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
STERKT: NRK-journalist Helene Sandvig forteller om hvordan var å oppleve at faren fikk demens. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De første tegnene kom stille, snikende, som tåka over Sunnmørsalpene.

Det var noe med blikket, mimikken hans. At interessen for de fem barna bleknet. Etter hvert ble tegnene flere. Nøkler som ble plassert på rare steder. Det ukjente bråsinnet overfor barnebarna. At han ikke lenger klarte å lage kaffe.

Men lenge satte ikke NRK-profil Helene Sandvig og søsknene hennes navn på tåka som kom snikende: Helge Sandvig, den engasjerte journalisten som hadde vært en tryllekunstner med ord, deres elskede far og bautaen i familien, hadde fått demens.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer