Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

NRK Super

Kritiserer NRK for bifil-klipp

Kristen medieleder mener NRK driver kampanje ved å legge ut video av tiåring som forelsker seg i både jenter og gutter.

MARKERER PRIDE: NRK Super la ut et klipp hvor en ti år gammel jente forteller at hun er bifil. Det får Norsk Luthersk Misjonssamband til å reagere. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
MARKERER PRIDE: NRK Super la ut et klipp hvor en ti år gammel jente forteller at hun er bifil. Det får Norsk Luthersk Misjonssamband til å reagere. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Informasjonsleder Espen Ottosen i Norsk Luthersk Misjonssamband, sier det er trist og skuffende å se videoen om Guro som NRK Supernytt har lagt ut i anledning Pride-feiringen.

- Det er trist fordi det er en seksualisering av barn, og jeg hadde forventet at NRK beskyttet et barn mot seg selv i en slik situasjon, sier Ottosen til avisa Dagen.

Sexolog Esben Esther Pirelli Benestad er ikke enig med Ottosen, og påpeker at det ikke er NRK som snakker om jenta – hun snakker om retten til å få være seg selv.

- Jeg vil si at jenta seksualiserer seg selv. Barns seksualitet er forskjellig fra voksne sin seksualitet, men er likevel eksisterende. Vi må ikke avseksualisere barn, sier Benestad.

NRK mener Ottosen misforstår og at kanalen aldri mente å seksualisere barn.

- For en tiåring handler ikke forelskelse om sex, og det er ikke seksualisering av barn å omtale dette. Derimot er det å ta barn og barns liv på alvor, skriver fungerende redaktør i NRK Super, Joakim Vedeler, i en e-post.

Familien til jenta i videoen ønsker ikke å kommentere saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!