«Nesten voksen»:

Kritiserer NRKs storsatsning for å være utdatert og «blendahvit»

NRK sier de ikke klarte å finne skuespillere med innvandrerbakgrunn som mestrer å spille humordrama.

«blendahvit Serie»: NRK Underholdning mener de ikke klarte å finne flerkulturelle skuespillere som mestret å spille humordrama. - Det høres ut som en dårlig unnskyldning, svarer tv-kritiker. Foto: NRKVis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 750 000 nordmenn har sett situasjonskomedien «Nesten voksen», som hadde premiere på NRK lørdag. Serien handler om tre kvinner og tre menn i 30-årene på Grünerløkka i Oslo. Kjente fjes som Jenny Skavlan, Hans Olav Brenner og Nils Jørgen Kalstad er å finne blant hovedrollene.

Her i Dagbladet fikk serien terningkast 2.

Anmelder Marie L. Kleve kaller serien «friksjonsløs» og mener karakterene er «klisje-karakterer». Videre skriver hun at seriens målgruppe må være dem som er «allergisk mot hovedpersoner med minoritetsbakgrunn».​

​- Burde ikke skje​

Tv-kritiker Reidar Spigseth slakter tv-serien i Dagsavisens anmeldelse. Han trekker fram det han mener er dårlige skuespillerprestasjoner. I tillegg kritiserer han serien for å være «blendahvit».

- «Nesten voksen» er en familieserie i beste sendetid. Likevel ender den opp som en helt blendahvit serie. Det er det motsatte av det som burde skje. Skal serien gå på NRK, så må den kunne appellere til alle, sier Spigseth.

Spigseth mener NRK Underholdningsavdelingen sliter med å inkludere hele landet. Han peker på at komiserien «Side om side», som har gått på NRK siden 2013, også bare har hvite, norske skuespillere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer