Kritiserer Øya for å booke israelsk band

Burde sjekket om de får penger av Israel, mener kunstner.

TAR IKKE STILLING: Øyas pressesjef Jonas Prangerød sier de ikke vil sjekke om et band får statsstøtte av Israel. Foto: SCANPIX
TAR IKKE STILLING: Øyas pressesjef Jonas Prangerød sier de ikke vil sjekke om et band får statsstøtte av Israel. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går presenterte Øyafestivalen bandet Monotonix fra Tel Aviv i Israel som det nyeste tilskuddet på plakaten. Bandet har lenge stått på ønskelista til bookingsjef Claes Olsen, og har opparbeidet seg et glimrede rykte som liveband i Europa og USA.

Men å booke et israelsk band er ikke uproblematisk for alle. Billedkunstner Sonja Krohn - en av initiativtakerne bak en kulturell og akademisk boikott av Israel - mener Øya burde være forsiktig når det gjelder å booke israelsk.

- Jeg vil gjerne vite om bandet får pengestøtte av Israel eller ikke, og om de representerer israelske institusjoner. Hvis Øyafestivalen synes det som skjer nå i Gaza er opprørende, må de forstå at det er betimelig å stille slike spørsmål, sier Krohn til Dagbladet.no.

- Musikken er viktigstØyas pressesjef Jonas Prangerød sier de ikke vet om bandet får turnéstøtte eller annen pengestøtte av israelske myndigheter, og opplyser at det heller ikke var relevant for dem da de inngikk avtalen med bandet. - Vi legger oss ikke opp i den politiske debatten her, og ønsker ikke å gjøre det. Vi pleier heller ikke å legge oss opp i politiske spørsmål, annet enn norske musikkpolitiske debatter. Det er det musikalske innholdet og bandet som er viktig for oss, sier Prangerød.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer