Kritisert av anmelderne, vant publikum

Jim Carreys nye film til Norge fredag.

(Dagbladet.no): I sin 11 år gamle film «Liar, liar» spilte Jim Carrey en mann som ikke kunne lyve. I julefilmen hans, «Yes Man», er karakteren hans utstyrt med et lignende problem. Han kan ikke si nei.

Det har imidlertid svært mange amerikanske filmkritikere gjort, etter å ha sett filmen, som hadde premiere i USA på fredag. 2. juledag kommer den til Norge.

«Mr Carrey ser for gammel ut, for trøtt til å stupe inn i tåpelighetene denne historien krever,» skriver New York Times' A. O. Scott, og avslutter på følgende vis:

«Burde du se denne filmen? Kanskje, whatever, jeg bryr meg ikke».

Dan Zak i Washington Post er heller ikke nådig:

«Når det kommer til Yes Man, er det bare et ord som gjelder. Du vet hva det er, og noen ganger trenger vi å si det.»

Men det ser ikke ut til at amerikanske kinogjengere har brydd seg nevneverdig om kritikerne. Fredag var en stor kinodag i USA, med mange storfilmer på plakaten. Men det var klart at den største kampen ville stå mellom Jim Carrey og Will Smiths nye film «Seven Pounds», som har premiere i Norge 6. februar.

Og resultatet? Jim Carrey gikk av med seieren. «Yes Man» spilte inn 6,5 millioner dollar i USA på fredag, mens «Seven Pounds» kom på andreplass med 5,2 millioner. Det melder bransjebladet Variety.

Tegnefilmen «The Tale of Desperaux», som også får Norgespremiere 2. juledag, kom på tredjeplass med 3,5 millioner dollar i billettpenger i løpet av fredagen.

Se lista over de norske julefilmene her.
 

Jim Carrey og motspiller Zooey Descahnel ankommer premieren i Los Angeles tidligere denne uka.  Foto: Scanpix/ AP /Matt Sayles
Jim Carrey og motspiller Zooey Descahnel ankommer premieren i Los Angeles tidligere denne uka. Foto: Scanpix/ AP /Matt Sayles Vis mer