VANT:  Gullruten for beste mannlige skuespiller gikk til Eivind Sander. Han valgte å gi både ris og ros til kanalen bak serien.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
VANT: Gullruten for beste mannlige skuespiller gikk til Eivind Sander. Han valgte å gi både ris og ros til kanalen bak serien. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Kritiserte TV 2 under Gullruten. Det fikk seerne aldri se

Prisvinner Eivind Sander.

(Dagbladet): TV 2-krimserien «Det tredje øyet» har gjort suksess i fagmiljøet.

Det ble understreket da programmet fikk prisene prisene for både beste kvinnelige og mannlige rolleinnehaver under fredagens Gullruten, også overført av TV 2.

Sistnevnte pris fikk skuespiller Eivind Sander. Han valgte, ifølge Rushprint, å gi både ris og ros til kanalen bak serien.

Ble kuttet Risen kom imidlertid ikke med på TV-overføringen, i og med at produksjonen valgte å klippe den ut av sendingen.

- Etter at jeg innledningsvis takket TV 2, sa jeg noe sånt som at det samtidig burde ha vært mye bedre PR fra deres side på serien. Det virket som dette var noe mange i salen hadde tenkt, fordi det fikk masse jubel og applaus, sier Sander til Rushprint.

Også andre partier av takketalen til Sander nådde ikke seerne, der Sander forsøkte å takke en av produsentene bak serien.

Begrensninger Programredaktør for Gullruten, Kari Hansmark, sier at Sanders tale ikke ble sensurert av produksjonen bak programmet. Hansmark legger vekt på at programmet har begrensninger for hvor lange takketalene kan være, med tanke på å gi nok tid til reklame.

Krimserien «Det tredje øyet» ble først vist på TV-skjermen våren 2014, og hadde 425 000 seere under premieren. Andre sesong ble sendt på TV 2 i perioden fra 6. mars til 1. mai 2016.

Dramasjef i TV2 Christopher Haug sier seg enig i at serien, som er en del av kanalens satsning på norske serier, kunne vært promotert i større grad.