Kritisk til artist-hologrammer: -Åpenbart smakløst

Skribent Martin Bjørnersen mener hologramtrenden eksisterer kún for å tjene penger.

IKONISK: Amy Winehouse ga kun ut to album i sitt liv, men rakk å bli en ikonisk artist før sin død i 2011. Video: Film4/On The Corner Films Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Amy Winehouse døde av alkoholforgifting i 2011, bare 27 år gammel. I 2019 blir hun igjen å se på scenen – åtte år etter sin død. Neste år skal den ikoniske artisten på verdensturné, denne gangen i form av et hologram. Det melder produksjonsselskapet Base Hologram.

Det er langt fra første gang en avdød artist «gjenoppstår» på scenen ved bruk av hologram-teknologi. Stjerner som Michael Jackson, Dio og Tupac har alle sett dagens lys på nytt i hologramform. Amy Winehouse-turneen blir Base Holograms tredje hologramprosjekt etter suksess med sangerne Roy Orbison og Maria Callas.

Skribent og kritiker Martin Bjørnersen fra Klassekampen synes hologramtrenden viser en desperasjon i musikkbransjen.

- Det er som de klamrer seg til rettighetene til gammelt materale. Vi snakker om et tydelig ønske om å tyne ut hvert minste øre. Det er åpenbart smakløst, sier Bjørnersen til Dagbladet.

Far sa ja

Det er sangerens far, Mitch Winehouse, som inngikk avtalen med Base Hologram. Han er formann i «Amy Winehouse Foundation», en veldedighetsorganisasjon som hjelper unge mennesker med rusproblemer, og melder på Twitter at konsertinntektene vil gå til stiftelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer