Kritisk til avtaler med utenlandske spillselskaper

- Uheldig, sier kulturministeren.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) mener det er «uheldig» at idrettsutøvere inngår avtaler med utenlandske spillselskaper.

Problematikken ble aktualisert i forbindelse med John Arne Riises retur til norsk fotball. Han måtte avslutte sin avtale med et utenlandsk spillselskap for å kunne spille offisielle kamper for Aalesund.

Under onsdagens spørretime fikk Helleland følgende spørsmål av stortingsrepresentant Terje Breivik (V):

- I dag er reglene mer eller mindre slik at idrettsutøvere, fortrinnsvis fotballspillere i dette tilfellet, nærmest blir ilagt yrkesforbud - eller enda verre - forbud mot å utøve idretten sin dersom de inngår avtaler med andre spillselskaper enn helstatlige Norsk Tipping. Synes kulturministeren dette er en grei praksis?

Helleland svarte: - Jeg har merket meg oppslagene, det har vært umulig ikke å legge merke til det. Jeg må si, som jeg har svart tidligere, at det er lotteritilsynet som følger dette. Jeg går ikke inn og saksbehandler enkeltsaker.

- Men jeg synes det er uheldig når man stiller opp på en måte om undergraver den norske enerettsmodellen vi har, og som er med på å finansiere kulturen og idretten, sa kulturministeren. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram