Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kritisk til avtaler med utenlandske spillselskaper

- Uheldig, sier kulturministeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) mener det er «uheldig» at idrettsutøvere inngår avtaler med utenlandske spillselskaper.

Problematikken ble aktualisert i forbindelse med John Arne Riises retur til norsk fotball. Han måtte avslutte sin avtale med et utenlandsk spillselskap for å kunne spille offisielle kamper for Aalesund.

Under onsdagens spørretime fikk Helleland følgende spørsmål av stortingsrepresentant Terje Breivik (V):

- I dag er reglene mer eller mindre slik at idrettsutøvere, fortrinnsvis fotballspillere i dette tilfellet, nærmest blir ilagt yrkesforbud - eller enda verre - forbud mot å utøve idretten sin dersom de inngår avtaler med andre spillselskaper enn helstatlige Norsk Tipping. Synes kulturministeren dette er en grei praksis?

Helleland svarte: - Jeg har merket meg oppslagene, det har vært umulig ikke å legge merke til det. Jeg må si, som jeg har svart tidligere, at det er lotteritilsynet som følger dette. Jeg går ikke inn og saksbehandler enkeltsaker.

- Men jeg synes det er uheldig når man stiller opp på en måte om undergraver den norske enerettsmodellen vi har, og som er med på å finansiere kulturen og idretten, sa kulturministeren. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart