Trine Skei Grande:

Kritisk til «Harry Potter»-boikott

Flere norske bibliotekarer mener at Harry Potter ikke skal opp og fram ved norske bibliotek på grunn av uttalelsene til forfatter J.K. Rowling. Det er Trine Skei Grande (V) svært skeptisk til.

ENGASJERER SEG: - Mange drittsekker har laget fantastisk kunst. Jeg tror de fleste er enige i at ytterkantene får for stor makt i kunstdebatten, sier Trine Skei Grande til Dagbladet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
ENGASJERER SEG: - Mange drittsekker har laget fantastisk kunst. Jeg tror de fleste er enige i at ytterkantene får for stor makt i kunstdebatten, sier Trine Skei Grande til Dagbladet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er mange store musikere og forfattere som har vært konebankere, voldelige psykopater og rasistiske drittsekker, men som likevel laget musikk og skrev bøker som gir folk glede og innsikt den dag i dag, skriver tidligere kulturminister Trine Skei Grande (V) på Facebook.

Norges tidligere kulturminister har med det meldt seg inn i debatten om norske biblioteks forhold til det årlige arrangementet «Harry Potter Book Night», som svært mange av institusjonene arrangerer.

Skeptisk til Rowling

Det var Aftenposten som først meldte om at flere norske bibliotekarer diskuterer hvorvidt de bør promotere eventyruniverset til forfatter J.K. Rowling via offentlige Harry Potter-arrangementer for barn, hvor det høytleses, konkurreres og gjennomføres workshops.

Slik Dagbladet tidligere har skrevet en rekke saker om, kommer ønsket om å boikotte J.K. Rowling som følge av den verdenskjente forfatternes uttalte meninger knyttet til biologi og transpersoner.

Overfor Dagbladet sier Trine Skei Grande at hun er svært skeptisk til at barn skal kunne gå glipp av leseopplevelsen i «Harry Potter»-bøkene, men at hun er mest opptatt av å diskutere prinsippet, ikke Rowling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer