Kritisk til VG-gladsak om syngende Røkke

- Motangrep på kritisk bok, mener forfatter Lier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går viet Dagbladet sin førsteside til å fortelle at Røkke anklages for grov kriminalitet. Påstandene blir fremmet i Stein Morten Liers nye dokumentarbok, «Rikets Tilstand».

VG har så langt valgt å ikke omtale boka, men hadde på dagens førsteside en annen sak om Kjell Inge Røkke. Den handler om at Røkke utløste god stemning da han sang den kristne sangen «Min båt er så liten» i kirken under sønnens dåp, som fant sted på Oppdal forrige søndag.

Hovedartikkelen er ledsaget av saken «- En god mann for Oppdal» der en gruppe venner på en kafé uttaler seg om at Røkke har et godt omdømme i bygda.

- Plantet

- Jeg oppfatter dette som en pakke med historie og bilder som er blitt levert VG av Røkkes PR-folk. Så har avisa tatt imot med åpne armer og klistrer den opp på forsida som en eneste stor annonse, sier Stein Morten Lier til Dagbladet.no.

Han tolker dagens VG-forside som et forsøk fra Røkkes apparat på å motvirke den negative oppmerksomheten som har fulgt med Liers boklansering.

- Det er heller ikke første gang VG løper Røkkes ærend. Da han hadde sonet ferdig korrupsjonsdommen, fikk han et stort VG-oppslag på at han hadde spandert pizza på medfangene, sier Lier, som i boka kritiserer media for å sluke alle positive historier om Røkke rått samtidig som pressen etter hans mening aksepterer at Røkke sjelden vil svare på kritiske spørsmål.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer