Krøger gjør meg til et litterært begrep

Man må gjerne diskutere med meg ut fra synspunkter jeg faktisk har. Men mitt navn er ikke et fordomsfullt begrep til bruk for litteraturkritikere.

FØLER NAVNET HENNES HAR BLITT MISBRUKT: «Hvor har jeg hatt utfall mot samtidens seksualiserte åpenhet? Jeg har igjen og igjen hevdet at ekteskapet i sitt vesen er for mann og kvinne, og at lovgivere ikke kan endre denne realiteten uten å omskape ekteskapet til partnerskap», skriver Nina Karin Monsen, og mener seg mobbet i en litteraturanmeldelse i Dagbladet. Foto: Hans Arne Vedlog
FØLER NAVNET HENNES HAR BLITT MISBRUKT: «Hvor har jeg hatt utfall mot samtidens seksualiserte åpenhet? Jeg har igjen og igjen hevdet at ekteskapet i sitt vesen er for mann og kvinne, og at lovgivere ikke kan endre denne realiteten uten å omskape ekteskapet til partnerskap», skriver Nina Karin Monsen, og mener seg mobbet i en litteraturanmeldelse i Dagbladet. Foto: Hans Arne VedlogVis mer
Debattinnlegg

Cathrine Krøger gjør meg til et litterært begrep i Dagbladet (27.10.) i sin anmeldelse av Ketil Bjørnstad siste roman. Hun skriver følgende: «Refleksjonene består hovedsakelig av Nina Karin Monsen-aktige utfall mot «samtidens seksualiserte åpenhet».

Hvor har jeg hatt utfall mot samtidens seksualiserte åpenhet? Jeg har igjen og igjen hevdet at ekteskapet i sitt vesen er for mann og kvinne, og at lovgivere ikke kan endre denne realiteten uten å omskape ekteskapet til partnerskap. Jeg har også hevdet at ethvert barn har rett til far og mor. De to personene er en gudegitt fødselsgave. Ethvert barn har faktisk far og mor, uansett hvor ofte homoseksuelle benekter det. For Krøger er det sikkert noe fordomsfullt ved å holde fast ved disse realiteter. I hennes hode betyr det at jeg ser ned på seksualiteten. Konservative stemmer er mistenkelige. Vi kan stigmatiseres.

Man må gjerne diskutere med meg ut fra synspunkter jeg faktisk har. Men mitt navn er ikke et fordomsfullt begrep til bruk for litteraturkritikere. Mange slipper altfor lett til i avisspaltene uten begrunnelse for sine negative karakteristikker av navn og personer som de kaller for konservative og det som verre er.

Vi kunne trenge en paragraf som beskytter varsleres navn mot sjikane og mobbing. Men jeg tror ikke på lovgivning i disse sammenhenger. De politiske korrekt har makten og de vil uansett bruke den hensynsløst for å knekke enkeltindivider.

La meg legge til at jeg er en av de få kvinnene som tidlig skrev meget åpenhjertig om kvinners seksuelle frihet. (Dagbladet, 1974). Jeg har overhodet ikke endret syn på at det erotiske samlivet mellom mann og kvinne er en av de viktigste godene og gledene vi mennesker har fått i gudegave.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.