Krohnen på verket

Michael Krohn merker tidas tann. Han er ikke 20 år lenger. Men vitaliteten er kommet tilbake, takket være sønnen på to – og akupunktur.

– Guttungen holder liv i meg. Det er utrolig hvor mye energi det er i en sånn liten krabat. Jeg var nedi en bølgedal, men nå er jeg oppe.

– Har jo fått samboer, familie og greier.

Akupunktur og likevekt

Michael Krohn må kunne kalles en norsk rocklegende. I nærmere 30 år har han vist hvor skapet skal stå og meislet ut sitt kompromissløse, urbane uttrykk i tekst og tone.

At livet går i bølgedaler er Krohn den første til å erkjenne.

– For fem år siden var jeg deprimert og langt nede. Jeg hadde verken energi eller overskudd – orket ingen ting. Så fikk jeg samboer og en sønn, og nå har jeg det bra. Men jeg får også akupunktur. Det hjelper på energien. Nåler rundt på kroppen er med på å stimulere og opprette balanse og likevekt.

– Har tro på de greiene der – det gjør at jeg får overskudd, sier Michael Krohn.

Låta «Nå kommer straffen», som er hentet fra Easy Riders albumet «Oslo City Blues», handler litt om det Krohn opplever – og forsøker å utsette.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Legger seg først

– Når alderen kommer, får man betale for det livet man har levd. Nå er ikke jeg den som har festet mest, men jeg merker at jeg nærmer meg 50. Derfor tar jeg også mer vare på meg selv. Når Raga er på turné, er jeg den første som legger meg, sier Krohn.

Raga Rockers-sjefen smiler, drikker juice og prater villig vekk.

Raga fikk en velfortjent renessanse med fjorårets «Übermensch». Nå børster han støv av de to albumene han ga ut med bandet Easy Riders.

Tror på sommerhits

– Jeg håper å få et par sommerhits med stoff derfra. Den siste Raga-skiva har passert 30 000 eksemplarer, mens de to Easy Riders-platene gikk i 3000 til sammen. De fortjener en bedre skjebne. Derfor gir jeg dem ut på nytt under mitt navn, en dobbelt-cd til enkeltpris.

– Jeg tror det er mange som liker Raga, men som ikke fikk med seg «Easy Riders» og «Oslo City Blues», sier Krohn.

Han mener at låter som «Nå kommer straffen», «Du er en taper», «En gang til» og «Feil» er fengende og sommerlette låter som bør friste radiostasjoner.

– Easy Riders ligger på is, kanskje vi kommer sammen en gang. Bandet prøvde aldri på å være Raga, men et lettere og mer 60-talls og Stones-inspirert band, sier Krohn.

Nye Raga-låter klare


Han forteller at Raga allerede er i gang med en stor sommer- og festivalturné. Og når den er over, går bandet i gang med nytt materiale.

– Raga har 12 nye låter klare. Vi starter å øve inn dem til høsten. Det kommer en ny plate etter hvert.

Michael Krohn,