Krokk\'n\'roll

Av alle ting i verden har Halden egen krokketfestival.

HVA: Krokket

HVOR: Flat, grønn, nyklipt plen.

PRIS: Et oredentlig krokketsett koster fra 450 til 5000 kroner.

LES: www.krocketfestivalen.no

- I HALDEN LIGGER folk i hardtrening til Krocketfestivalen, forteller Espen Holtan (26).

- Hva er det som gjør krokket til en kul sommmeraktivitet?

- I Halden er det ikke så mye å finne på. Vi spiller musikk og spiller krokket. Krock og rock!

- Men for de som ikke bor i Halden?

- Ja, det er jo en forferdelig sosial sport, da. Du er sammen med vennene dine og kan drikke pils og grille samtidig som du spiller. Og så er det fint å være ute. I Halden har vi utrolig mange idylliske steder å spille krokket.

- ER REGLENE VANSKELIGE?

- I Halden spiller vi med ett sett regler. Det brukes av alle i Halden. For eksempel hvis en ball blir liggende midt i en port, så slår vi de videre med en gang. Andre steder må spillerne slå ballen tilbake før de kan slå den gjennom porten igjen.

- Er det viktig med flat og fin gressplen?

- I Halden spiller vi flatt. Men jeg har hørt at noen i Brevik spiller off piste.

- Hvordan skal man holde kølla?

- Det strides det om i Halden by. Noen mener at man bare kan slå med kortsida, mens noen i Halden spiller med langsida av kølla også.

- Måke til ballen, liksom?

- Ja. Han som ble Krocketkonge på festivalen i fjor spilte på den måten. Noen Haldenfolk regagerte på hans måte å spille på.

- I «NAIV. SUPER» går jeg-personen fra konseptene når han taper for broren sin i krokket. Har du lignende erfaringer selv?

- Min beste venn Andreas forlot meg rasende, etter at han tapte en omgang krokket. Han sa han kunne ha vunnet om han ville . Tenk, det sa han. Men det er alldeles ikke tilfelle. Han tapte.

- Hvordan gikk det?

- Til tross for at krokket er en gentlemanssport, snakket vi ikke med hverandre på flere dager. Ja, noen i Halden tror de alltid kan vinne. Men i krokket er ingenting sikkert. Det kan absolutt gå utover psyken og humøret.

På Krocketfestivalen i Halden den 3. august kan du spille individuelt eller som lag. Band som spiller er Pornshot, Peru You, Beezewax og Salvatore. Se www.krocketfestivalen.no for info.