Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Krokodillejegeren drept av en fisk

Steve Irwin, bedre kjent som «Crocodile Hunter», døde under tv-innspilling. Stukket i hjertet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den australske tv-personligheten ble bare 44 år gammel.

Stukket i brystet

Irwin, som er kjent for å gå til ekstreme skritt for å få nærkontakt med farlige dyr, skal ha blitt stukket i eller ved hjertet av en piggrokke under en dykkeekspedison ved Great Barrier Reef i Australia i dag. Der skulle han lage en ny undervannsdokumentar, ifølge The Daily Telegraph i Sydney.

Et team med medisinsk personell ble flydd i helikopter til ulykkesstedet, men livet til den verdensberømte programlederen og eventyreren sto ikke til å redde.

Piggrokker er ikke kjent for å angripe mennesker, og stikk fra de giftige piggene på den lange halen er bare virkelig farlig om de treffer hovedpulsårer eller i brystregionen.

Kontroversiell

Den overveldende entusiasmen til Irwin er best kjent for norske tv-seere gjennom Discovery Channel, og sin tilsynelatende livsfarlige omgang med blant annet krokodiller, slanger - og altså skumle fisker i havet. Mannen, stort sett alltid kledd i kakishorts og fjellstøvler, blir av hjemlige medier beskrevet som et australsk ikon.

Den utagerende skikkelsen har blitt parodiert i blant annet animasjonsserien South Park for sin spesielle framtoning og sjargong.

image: Krokodillejegeren drept av en fisk

Tv-serien «Crocodile Hunter» gikk første gang på lufta på Discovery Channel i 1992 og oppnådde svært høye seertall over hele verden. Steves kone Terri har hele tida vært en sentral del av de forskjellige tv-konseptene.

Irwins dyrestunt har ført til kontrovers flere ganger. I 2004 ble han etterforsket av myndighetene for å ha svømt på ryggen av to hvaler og oppholdt seg for nært pingviner og seler i Antarktis.

Bare et halvt år tidligere skapte australieren ramaskrik verden over da han matet en krokodille mens han hadde sin én måned gamle sønn Bob på armen. Bildene av den spesielle dyrepark-seansen gikk verden rundt.

Irwins kjendisstatus ble bekreftet da både CNN og BBC i dag avbrøt sine planlagte sendinger for å melde om tv-personlighetens dødsfall.

Se tidligere video av Irwin ved Great Barrier Reef, da på jakt etter en av verdens ti dødeligste slanger:

KROKODILLEJEGER: Steve Irwin var best kjent for sin nærkontakt, noen ganger rene brytekamper, med krokodiller, men det var en stor fisk som ble hans bane. Foto: SCANPIX/TONY PHILLIPS
KROKODILLEJEGER: Steve Irwin var best kjent for sin nærkontakt, noen ganger rene brytekamper, med krokodiller, men det var en stor fisk som ble hans bane. Foto: SCANPIX/TONY PHILLIPS Vis mer
<B>DREPTE:</B> Det var en piggrokke som tok livet av tv-stjerna.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!